CSR 2014: Eδραιώνεται ο συνειδητός καταναλωτισμός

Όλο και πιο ενεργοί πολίτες και καταναλωτές φαίνεται πως γίνονται οι Έλληνες, όπως προκύπτει από τα βασικά ευρήματα της έρευνας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη «CSR 2014» που υλοποιήθηκε για 10η χρονιά, από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας  σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό GlobeScan και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, Εδραιώνεται συνεχώς και με ανοδικές τάσεις στην συνείδηση του Έλληνα Καταναλωτή η ενεργή πράξη επιβράβευσης και τιμωρίας (συνειδητός καταναλωτισμός) καθώς ισχυρή πλειοψηφία των ερωτώμενων έχουν σκεφτεί να δράσουν προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό πλειοψηφικά και σταθερό αυξανόμενο καταγράφεται το κοινό των ενεργών καταναλωτών ΕΚΕ (64,5%), ωστόσο με έναν στους δύο ενεργούς καταναλωτές να καταγράφουν παρορμητικές συμπεριφορές ( 31,5%).

Η έρευνα απαντάει σε βασικά ερωτήματα αναφορικά με τη στάση των καταναλωτών στις ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων, ενώ αναδεικνύει τους λόγους για τους οποίους αποφασίζουν άλλοτε να τις επιβραβεύσουν ή /και άλλοτε να τις «τιμωρήσουν». Για πρώτη φορά φέτος η έρευνα περιέχει αναλυτικά στοιχεία για 17 διαφορετικούς κλάδους επιχειρήσεων, αναφορικά με το τι περιμένουν από αυτές οι καταναλωτές, ανάλογα με το αντικείμενο δραστηριοποίησης τους.

Η παρουσίαση της έρευνας έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και στο πλαίσιο της ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, κ. Ντίνος Αδριανόπουλος, απένειμε τιμητικές διακρίσεις, σε δύο εταιρίες ως αναγνώριση της μέχρι σήμερα προσφορά τους σε θέματα κοινωνικής ευθύνης. Συγκεκριμένα, στην ΑΒ Βασιλόπουλος και στην Cosmote.

O κ. Αδριανόπουλος δήλωσε «Για τους ανθρώπους του ΙΕπ που αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα της ΕΔΕΕ και τον φορέα συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ της Ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιχειρήσεων και των κλάδων της Επικοινωνίας, πρωτοβουλίες, σαν τη σημερινή, τις στηρίζει ανυπερθέτως γιατί εφοδιάζουν τα στελέχη των επιχειρήσεων αλλά και της επικοινωνίας με γνώσεις και παραστάσεις που τους είναι απαραίτητες στον σχεδιασμό των μελλοντικών τους πλάνων πάνω στα θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ