Enel Green Power: Eκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία

Η Enel Green Power Hellas πραγματοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε αυτήν την περιοχή για τέταρτη συνεχή χρονιά, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το «PlayEnergy», έλαβε χώρα σε 18 σχολεία της Αχαΐας, οι μαθητές των οποίων συμμετέχουν σε Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Από τις 2 Φεβρουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, 2015, το πρόγραμμα έλαβε μέρος σε 4 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (4ο Γυμνάσιο Αιγίου, 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας, Γυμνάσιο Σαραβαλίου και Γυμνάσιο Μαζαρακίου). Από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, 2015 το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε 14 Δημοτικά σχολεία (2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, Ομβρυάς, Ροΐτικων, Ρίου όπως επίσης στα 50ο, 55ο, 42ο, 1ο, 24ο, 46ο, 18ο, 16ο, 67ο, 7ο Δημοτικά Σχολεία Πάτρας).

Κατά τη διάρκειά του, περισσότεροι από 460 μαθητές ηλικίας από 6 έως και 25 ετών, είχαν την ευκαιρία, να ενημερωθούν μέσα από παιδαγωγικά κατάλληλες βιωματικές δραστηριότητες και να μάθουν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και να εμπλουτίσουν τη γνώση τους για την ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική και γεωθερμική ενέργεια και να συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό «Ζωγραφικής – Κολάζ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2015 συμμετείχαν οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Σακοβέλη Πηνελόπη και Παπαϊωάννου Ιωάννα, καθώς και εξειδικευμένοι μηχανικοί και εθελοντές της Enel Green Power Hellas, οι οποίοι εκπαίδευσαν τα παιδιά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα από ψυχαγωγικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό.

Το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Play Energy» -από το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ομίλου της Enel- έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως, επίσης, την έγκριση του προαναφερθέντος Υπουργείου φέρουν και οι ενημερωτικές παρεμβάσεις της Enel Green Power Hellas σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015.

Τέλος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PlayEnergy αποτελεί μέρος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Enel Green Power Hellas και ενσωματώνει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στις γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία με έμφαση στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων μέσω προγραμμάτων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ