Επέκταση λειτουργίας Κοινωνικών Δομών για τη Φτώχεια

Επεκτείνεται έως τον Ιούνιο του 2015 η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που είχαν λήξει ή επρόκειτο να λήξουν κατά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και μετά από θετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου.

Η απόφαση αφορά 67 δομές σε 12 περιοχές της χώρας, που απασχολούν 294 άτομα (νέοι άνεργοι έως 30 ετών) και εξυπηρετούν 7.200 πολίτες. Συνολικά, σήμερα λειτουργούν 225 δομές που απασχολούν 982 άνεργους και προσφέρουν υπηρεσίες σε 24.400 πολίτες.

«Οι δομές καταπολέμησης φτώχειας παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα μέτρα που θα ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Η στήριξη, η ενδυνάμωση και η επέκτασή τους, με όρους διαφάνειας και δημοκρατικού ελέγχου, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης.

Οι δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και περιλαμβάνουν κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, δομές παροχής συσσιτίων, δημοτικούς λαχανόκηπους, τράπεζες χρόνου, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και άλλες αντίστοιχες διαδικασίες. Φορείς υλοποίησης είναι συμπράξεις μεταξύ Δήμων και φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, τα έργα έχουν τοπικό χαρακτήρα και έχουν στόχο την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ