Randstad: Ανάπτυξη το 2014

Έσοδα €4.496 εκ. και οργανική ανάπτυξη +3,4%, που τον Ιανουάριο του 2015 ανήλθε σε +6,5%, παρουσίασε το 2014 η Randstad. Τα μικτά έσοδα αυξήθηκαν στη Νότια Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ η Ευρώπη αναπτύχθηκε με χαμηλότερους ρυθμούς. Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά +5,1% κατά το 4ο τρίμηνο και κατά +8,8% τον Ιανουάριο, ενώ τα υποκείμενα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (underlying ΕΒΙΤΑ) κατέγραψαν οργανική αύξηση 25% και διαμορφώθηκαν σε €199 εκ, ενώ το αντίστοιχο περιθώριο (underlying ΕΒΙΤΑ margin) αυξήθηκε από 3,7% σε 4,4%. Το υπολειπόμενο χρέος ανήλθε σε €422 εκ και ο αντίστοιχος δείκτης μόχλευσης στο 0,5, ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 44%, από €54 εκ σε €78 εκ.

Σύμφωνα με τον Jacques van den Broek, CEO της Randstad: “To 2014 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά εξαιτίας της αυξανόμενης ανάπτυξης στη Βόρεια Αμερική και την Ολλανδία, αλλά και των σταθερών τάσεων στο 4ο τρίμηνο του 2014. Είναι επίσης ενθαρρυντική η ανάπτυξη που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2015, ιδιαίτερα αφού η αγορά της Γαλλίας φαίνεται να βελτιώνεται. Ο ρυθμός ανάπτυξής μας σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες Μόνιμης Στελέχωσης παραμένει σταθερός, ενώ η προσήλωση μας στις εμπορικές δραστηριότητες φαίνεται πως σταδιακά αποδίδει. Αυτά τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων μας παγκοσμίως. Έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο σαν εταιρεία και δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε εξαιρετική φάση είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση”.

Η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Hellas, με αφορμή τα ετήσια αποτελέσματα του 2014 σημειώνει ότι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε με σκληρή δουλειά και με την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών μας να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και σε τοπικό επίπεδο, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον. Εντοπίζουμε στην τοπική αγορά τάσεις που μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι οι ανάγκες των εταιρειών-πελατών μας για μόνιμους εργαζόμενους έχουν αυξηθεί 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά, μέγεθος που αντανακλά μια σημαντική αλλαγή στην αγορά. Επίσης, το γεγονός ότι η Randstad Hellas βρήκε εργασία σε περισσότερους από 1.700 προσωρινά απασχολούμενους υπαλλήλους, ισοδυναμεί με μία ανάπτυξη της τάξεως του 31%. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η βελτίωση στον τομέα της προσωρινής απασχόλησης είναι και το πρώτο σημάδι ανάκαμψης της αγοράς. Το όραμά μας παραμένει το ίδιο, να ενισχύσουμε επιπλέον την ηγετική μας θέση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, παρέχοντας τεχνογνωσία στους πελάτες μας, με στόχο να στηρίξουμε την ανάπτυξή τους και να τους βοηθήσουμε να βελτιστοποιήσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρείας τους σε όλη την Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ