«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Δήμο Πειραιά

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού με αφορμή την 6η Μαρτίου «Εθνική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό».

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και ο «Οδυσσέας», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας που θα βρίσκεται έξω από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά από σήμερα έως και τις 12 Μαρτίου όπου θα πραγματοποιούνται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και το ευρύ κοινό παρεμβάσεις για το Σχολικό εκφοβισμό καθώς και ενημερώσεις για το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος του Πειραιά, κος Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Καλωσορίζουμε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον «Οδυσσέα» στον Πειραιά και αναγνωρίζουμε κι εμείς ως Δήμος ότι έχουμε καθήκον να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας, να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, αλλά και να τους ενημερώσουμε, ότι εάν πέσει το παιδί τους θύμα σχολικού εκφοβισμού, ή εάν κάποιος εκπαιδευτικός αντιληφθεί ότι κάποιος μαθητής του αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, υπάρχουν άνθρωποι και δομές, όπου μπορούν να απευθυνθούν για να λάβουν βοήθεια και συμβουλευτική».

Ο πρόεδρος του οργανισμού, κος Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κον Μώραλη για την αγκαλιά που έχει προσφέρει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ευχήθηκε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί με κύριο μέλημα την υλοποίηση αποτελεσματικών δράσεων για την Προστασία, την Υγεία και την καλή Διαβίωση των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο κος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην Εθνική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό και δήλωσε: «Για μια ακόμα χρονιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης παιδιών και ενηλίκων για το φαινόμενο, έχοντας την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό. Στόχος μας δεν είναι μόνο η ενημέρωση αλλά και η πρόταση λύσεων. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια σε συνεργασία με όλη τη σχολική κοινότητα πανελλαδικά ώστε να είναι σε εγρήγορση όλοι οι εκπαιδευτικοί για την πρόληψη, αναγνώριση αλλά και αντιμετώπιση του φαινομένου. Το 2014 η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056» δέχτηκε 351 κλήσεις για θέματα εκφοβισμού ενώ έγιναν 246 διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε μαθητές, 23 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και 106 ημερίδες ευαισθητοποίησης σε γονείς και εκπαιδευτικούς».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει, καθημερινά και πανελλαδικά στη διάθεση, καταρχήν των παιδιών, το σύνολο των δυνάμεών του θέλοντας έτσι να τα προσεγγίσει με τα μέσα που τα ίδια χρησιμοποιούν, την τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον εθελοντισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ