Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από το Ι.Ο.ΑΣ.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), συνδιοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (16-23/3) με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με κεντρικό θέμα «Παιδί & Οδική Ασφάλεια» στο πλαίσιο των δράσεων του Ο.Η.Ε. για την οδική ασφάλεια το έτος 2015.

Η φετινή Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας είναι αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους με ανάλογες βιωματικές δράσεις σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν τα  τροχαία δυστυχήματα ως 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15-29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 και 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30 έως 44, που θεωρούνται οι πιο τρυφερές αλλά και οι πιο παραγωγικές ηλικίες.

Το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και στο εμπορικό κέντρο AVENUE στο Μαρούσι, που φιλοξενεί τις δράσεις της εν λόγω Εβδομάδας, με την υποστήριξη του Μέλους της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» «ΑΧΑ Ασφαλιστική», καθώς και στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) με την υποστήριξη του Ιδρυτικού Μέλους του Ι.Ο.ΑΣ. «Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου» και της ΛΟΥΞ Α.Ε., ενώ παράλληλα θα υλοποιούνται δράσεις σε όλη τη χώρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας οι συνεργάτες του Ινστιτούτου και του Σ.Ε.Σ. μαζί με το δίκτυο εθελοντών του Ινστιτούτου, θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπως αναφέρεται αναλυτικά στο παρακάτω πλάνο δράσεων.

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Χορηγός επικοινωνίας των δράσεων είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που στηρίζει το έργο του Ινστιτούτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ