THI: Νέα δωρεά στον οργανισμό IOCC

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative– TΗΙ) ενέκρινε μια νέα δωρεά ύψους 300.000 δολαρίων προς το διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό IOCC (International Orthodox Christian Charities), στο πλαίσιο του προγράμματος GIVE FOR GREECE II. Το πρόγραμμα GIVE FOR GREECE II, υλοποιείται από τον IOCC  σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Αποστολή».

Με γνώμονα τους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη δωρεά εξασφαλίζει την παροχή:

•    φρέσκων τροφίμων μέσα από ένα δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης
•    δεμάτων με ξηρά τροφή
•    των αναγκαίων πόρων και των υλικών για τη στήριξη αγροτικών συνεταιρισμών
•    πετρελαίου θέρμανσης σε κοινωφελή ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας
•    ιατρικών υλικών και προμηθειών σε νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, εκτιμάται ότι περίπου 2.400 οικογένειες στη χώρα μας θα λάβουν επισιτιστική βοήθεια, 30 αγροτικοί συνεταιρισμοί θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ 700.000 ασθενείς θα επωφεληθούν από τα ιατρικά υλικά που θα αποσταλούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Επιπλέον, κατά τη πρώτη φάση του προγράμματος, παραδόθηκαν ήδη 79.000 λίτρα πετρελαίου σε 33 Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που υποστηρίζουμε τις οργανώσεις «ΙΟCC» και «Αποστολή» για δεύτερη χρονιά. Η συνεργασία που είχαμε το προηγούμενο έτος οδήγησε στον σχεδιασμό του νέου αυτού προγράμματος που υλοποιείται φέτος. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Πρωτοβουλία ενώνει τις δυνάμεις της με αρκετά ιδρύματα, αλλά και χιλιάδες ιδιώτες».

Η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος GIVE FOR GREECE II, συνολικού προϋπολογισμού $2.000.000, που υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από το  Ίδρυμα της Οικογένειας Τζαχάρη, το Ίδρυμα της Οικογένειας Τζον Ράνγκος, το Ελληνορθόδοξο Ίδρυμα Στυλιάδη, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Τζον Κούλης, η Φιλόπτωχος, η ΑHEPA, η Παγκρήτιος Ένωση Αμερικής, το Καλλινίκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Γεροντέλης, η Ένωση Χιωτών Αμερικής, καθώς και από χιλιάδες μεμονωμένους δωρητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ