«Βιώσιμες Πόλεις» στο DEREE

«Βιώσιμες Πόλεις» ήταν το θέμα της Εβδομάδας Βιωσιμότητας που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο DEREE – The American College of Greece με μεγάλη συμμετοχή από φοιτητές, επιστήμονες και μέλη της τοπικής κοινότητας. Σκοπός; Η ενημέρωση του κοινού για όλα όσα μπορούμε να κάνουμε καθημερινά για να κάνουμε το αστικό περιβάλλον μας… πιο φιλικό στο περιβάλλον, καθώς ενώ οι πόλεις καλύπτουν μόλις το 2% της συνολικής επιφάνειας της γης, καταναλώνουν το 60-80% της συνολικής ενέργειας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Διευθύντρια Περιφερειακής Πληροφόρησης του OHE στις Βρυξέλλες, Afsané Bassir-Pour, που μίλησε για τις δράσεις του ΟΗΕ υπέρ της αειφορίας, συγχαίροντας την Αθήνα για τη διάκρισή της πέρυσι στον διαγωνισμό «Πρόκληση για Δημάρχους» (Bloomberg Philanthropies 2014 Mayors Challenge) που αναγνωρίζει καινοτόμες δράσεις. Η Αθήνα ξεχώρισε ανάμεσα σε 155 πόλεις που συμμετείχαν για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία «ΣυνΑθηνά», μία ψηφιακή πλατφόρμα του δήμου Αθηναίων που παρέχει υποστήριξη σε ομάδες πολιτών και εθελοντικών οργανώσεων. Η δημοτική σύμβουλος Ελένη Μυριβήλη μίλησε για το πρόγραμμα «ΣυνΑθηνά» με μαθητές του PIERCE, που συμμετείχαν θέτοντας ερωτήματα και κάνοντας τις δικές τους προτάσεις για την εξέλιξη και την επιτυχία περιβαλλοντικών δράσεων.

Με διαδραστικές δραστηριότητες, πειράματα κι έναν «πράσινο» διαγωνισμό φωτογραφίας, οι φοιτητές και μαθητές έμαθαν τι σημαίνει ρύπανση, πώς μπορούν να φτιάξουν έναν κήπο στην ταράτσα τους και πώς να βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους για να κάνουν την αειφορία πράξη στην καθημερινότητα. Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας είχαν την τιμητική τους, με μία φωτοβολταϊκή εγκατάσταση να δίνει την ισχύ για ένα πολύ «δυνατό» μουσικό show από τους φοιτητές μουσικής του DEREE – The American College of Greece. Την Εβδομάδα Βιωσιμότητας διοργάνωσε το Center of Excellence for Sustainability του Aμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ