Siemens: Συνεργασία με αιγυπτιακό κράτος

Η Siemens και η κυβέρνηση της Αιγύπτου προχώρησαν στη σύναψη σημαντικών συμφωνιών για την ανάπτυξη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, συνολικής ισχύος 4,4 GW, καθώς και για την εγκατάσταση συστημάτων αιολικής ενέργειας ισχύος 2 GW.

Επιπλέον, η Siemens θα αναπτύξει ένα εργοστάσιο παραγωγής πτερυγίων ανεμογεννητριών στην Αίγυπτο, το οποίο θα δημιουργήσει έως 1.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που θα οδηγήσει σχεδόν στον τριπλασιασμό του αποτυπώματος της εταιρείας στη χώρα. Σε συνδυασμό με δυο επιπλέον Μνημόνια Κατανόησης (Memorandums of Understanding) που υπεγράφησαν σε σχετική τελετή, η ηλεκτροπαραγωγική ικανότητα της Αιγύπτου θα αυξηθεί σημαντικά, έως και κατά ένα τρίτο σε σχέση με την υπάρχουσα, μέχρι το 2020.

Στο πλαίσιο των συμφωνιών, η Siemens θα προχωρήσει και σε προτάσεις για την ανάπτυξη επιπρόσθετων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων συνδυασμένου κύκλου, συνολικής ισχύος έως 6,6 GW, καθώς και δέκα υποσταθμών, με στόχο την αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι συμφωνίες υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Οικονομικής Ανάπτυξης της Αιγύπτου στο Sharm el-Sheikh, παρουσία του Shaker al Markabi, Υπουργού Ενέργειας της Αιγύπτου, του Αντικαγκελαρίου της Γερμανίας Sigmar Gabriel και του Joe Kaeser, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens AG.

Η Siemens δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο από το 1859, ενώ διατηρεί συνεχή παρουσία στη χώρα από το 1901, όταν και εγκαινιάστηκε το πρώτο της γραφείο στο Κάιρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ