Το συμπέρασμα της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

«Η οδική ασφάλεια ξεκινά από την παιδική ηλικία». Αυτό είναι το συμπέρασμα της 8ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας η οποία άρχισε στις 16 Μαρτίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 23 Μαρτίου με συνδιοργανωτές το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.).

Η φετινή Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους με στοχευμένες εκδηλώσεις και βιωματικές δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε πολυσύχναστα μέρη της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος και εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι), στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Πάτρας, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) και σε άλλες πόλεις της χώρας μας.

Εκατοντάδες πολιτών είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης μέσω ειδικών μηχανημάτων προσομοίωσης (προσομοιωτές ανατροπής & σύγκρουσης, προσομοίωση μέθης με ειδικά γυαλιά) της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ., στην Πλατεία Συντάγματος. Ταυτόχρονα περίπου 2.000 παιδιά (ηλικίας 4-10 ετών), από σχολεία και συνοδευόμενα από τους γονείς τους, έμαθαν τους κανόνες οδικής ασφάλειας συμμετέχοντας στο Βιωματικό Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής “Κυκλοφορώ με Ασφάλεια”. Το πρόγραμμα αυτό συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και πραγματοποιήθηκε καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εμπορικό κέντρο Avenue. Ο «Ιππότης της Οδικής Ασφάλειας» του Ι.Ο.ΑΣ., ο «Ευγένιος» καλωσόριζε τα παιδιά και θύμιζε στους παρευρισκόμενους ότι στις 22 Μαρτίου εορτάζουμε την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας».   Στον ίδιο χώρο γινόταν και επίδειξη σωστής τοποθέτησης παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών γονέων. Το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας στο Avenue.

Οι δράσεις της Εβδομάδας περιλάμβαναν Εθελοντική Αιμοδοσία, Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών  Π/θμιας και Δ/θμιας  Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και ημερίδα και ενημέρωση πολιτών και φοιτητών του Τ.Ε.Ι. της Πάτρας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την οργάνωση της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας με εκδηλώσεις στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με θέμα την οδική ασφάλεια και συντήρηση του αυτοκινήτου, τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων κλπ.

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κα. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και ο πρόεδρος του ΣΕΣ καθηγητής κ. Κωσταντίνος Αντωνίου ευχαρίστησαν τους χορηγούς και υποστηρικτές της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (εταιρεία «ΑΧΑ Ασφαλιστική» για τις εκδηλώσεις στο Avenue Mall, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη «Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου» και την εταιρεία ΛΟΥΞ Α.Ε. για τις εκδηλώσεις στην Πάτρα), τους Δήμους Αθηναίων και Αμαρουσίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που είναι χορηγός επικοινωνίας. Οι δράσεις της Εβδομάδας υλοποιούνται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και την υποστήριξη πλήθους εθελοντών που έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν το έργο του Ινστιτούτου.

Σημειώνεται πως η ΑΧΑ και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την εκπαίδευση και την πρόληψη των τροχαίων. Η συνεργασία έχει πλέον μπει στην πέμπτη χρονιά της και μέσω αυτής το Ινστιτούτο έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει περισσότερους από 15.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ