PepsiCo-Tasty Foods: Διάκριση στα Best Workplaces

Για όγδοη χρονιά, η PepsiCo-Tasty Foods διακρίθηκε στο θεσμό των Best Workplaces, ξεχωρίζοντας για τις βέλτιστες πολιτικές, τις αξίες και το ανθρωποκεντρικό περιβάλλον εργασίας της. Στη φετινή αξιολόγηση των Best Workplaces, η οποία διεξάγεται από το Great Place to Work® Institute Hellas, η εταιρεία αναδείχθηκε μεταξύ των πέντε κορυφαίων μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το σταθερό προσανατολισμό της στη διαρκή βελτίωση των υπεύθυνων εργασιακών πρακτικών της και την αξιοποίηση του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού της.

To στοιχείο που διαφοροποιεί την έρευνα Best Workplaces από άλλες αξιολογήσεις εργασιακού περιβάλλοντος είναι ότι τα αποτελέσματά της βασίζονται κυρίως στην εμπειρία και τα σχόλια των ίδιων των εργαζόμενων των εταιρειών. Στο πλαίσιο αυτό, η βράβευση της PepsiCo-Tasty Foods αντανακλά την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της στις πολιτικές που ακολουθούνται και  που δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής, επαγγελματική εξέλιξη, εκπαίδευση και προσωπική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται η προσήλωση της εταιρείας σε δράσεις που προωθούν τη συναδελφικότητα, τη δημιουργικότητα και την αναγνώριση της συνεισφοράς των εργαζόμενων στην πορεία της.

Μεταξύ των σημαντικών επιτευγμάτων της PepsiCo-Tasty Foods, συγκαταλέγεται η υλοποίηση του προγράμματος “FLEXICO”, μιας πρακτικής που εστιάζει στην ευελιξία ως προς τον τόπο, το χρόνο και την ημέρα εργασίας. Επιπλέον, η πρόσφατη δημιουργία μοντέρνου γυμναστηρίου μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αποτέλεσε ένα επιπρόσθετο βήμα προς την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την Υγεία κι Ευεξία. Ακόμη, πέρα από τα τοπικά και διεθνή προγράμματα επιβράβευσης, η εταιρεία έχει εισάγει μια ακόμη δράση αναγνώρισης και προώθησης της συναδελφικότητας, το “Thank you Card”, μια κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εργαζόμενους, για να λένε καθημερινά ένα ξεχωριστό ευχαριστώ. Στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και το “PepsiCo Breakfast”, ένα διαφορετικό πρωινό που διοργανώνεται κάθε τρείς μήνες, δίνοντας στους εργαζόμενους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις, να γνωρίσουν καινούργιους συναδέλφους και να ξεκινήσουν τη μέρα τους με χαμόγελο.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η PepsiCo-Tasty Foods «εξάγει» ελληνικό, στελεχιακό ταλέντο που αξιοποιείται στις παγκόσμιες δραστηριότητες του ομίλου PepsiCo. Χαρακτηριστικά, τα τελευταία χρόνια, 17 στελέχη έχουν αναλάβει επιτελικούς διεθνείς και περιφερειακούς ρόλους, έχοντας ως βάση τους την Ελλάδα και αξιοποιώντας το νέο διεθνές μοντέλο λειτουργίας της PepsiCo. Σημειώνεται ότι τα στελέχη αυτά έχουν αναλάβει  επιτελικές αρμοδιότητες σε κρίσιμους τομείς, όπως η διαχείριση λειτουργιών, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τα χρηματοοικονομικά κ.α.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι με τη βράβευση μας στο θεσμό των Best Workplaces για όγδοη χρονιά. Το γεγονός ότι η διάκριση αυτή προέρχεται απευθείας από την αξιολόγηση των εργαζομένων μας κάνει διπλά χαρούμενους, γιατί αναδεικνύεται η εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων της PepsiCo-Tasty Foods, η πίστη στη συναδελφικότητα και στις αξίες μας, σε όλα όσα κάνουν την εταιρεία μας ξεχωριστή. Με την ίδια δέσμευση και υπευθυνότητα, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε με συνέπεια δράσεις και πολιτικές που θα μας επιτρέπουν να βελτιωνόμαστε και να πηγαίνουμε πάντα ένα βήμα μπροστά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ξεχωριστούς ανθρώπους της PepsiCo-Tasty Foods που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους», δήλωσε η Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κατηγοριών Marketing Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ