ΟΤΕ: Δράσεις στο Athens Science Festival

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Athens Science Festival με θέμα «Επιστήμη και τεχνολογία: από τη θεωρία στην πράξη», που με την υποστήριξη και συμμετοχή του ΟΤΕ συγκέντρωσε περισσότερους από 33.000 επισκέπτες.

Για έξι ημέρες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς σταθμούς του φεστιβάλ ήταν οι δράσεις του ΟΤΕ:

Με κεντρικό concept «Διασκέδασε το Μυαλό σου», ο OTE TV και το National Geographic Channel προσέφεραν σε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες του φετινού Athens Science Festival μια σειρά από θεματικές δραστηριότητες και διαδράσεις εμπνευσμένα από δημοφιλείς σειρές ντοκιμαντέρ. Στην Αθήνα βρέθηκε για μία και μοναδική εμφάνιση ο διάσημος Illusionist DMC, πρωταγωνιστής της σειράς Beyond Magic with DMC, που προβάλλεται στον ΟΤΕ TV.

Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι του δικτύου VDSL του OTE, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν τον τρόπο λειτουργίας και τα πλεονεκτήματα του δικτύου οπτικών ινών, που έχει αλλάξει την καθημερινή εμπειρία του Internet καλύπτοντας τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για μεταφορά μεγάλων δεδομένων με υψηλότερες ταχύτητες. Επιπλέον, μέσα από μια σειρά ομιλιών με τίτλο «Connecting to the Future by OTE VDSL», το κοινό είχε την ευκαιρία να μάθει για τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις για τα έξυπνα δίκτυα καθώς και για τις δυνατότητες που προσφέρει η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Χιλιάδες επισκέπτες επισκέφτηκαν τη συλλογή από επιλεγμένες συσκευές του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, με τίτλο «Από το Δίσκο Επιλογής…στο Εικονοτηλέφωνο», όπου είδαν την εξέλιξη της τεχνολογίας των συσκευών. Ταυτόχρονα εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στα 12 τεχνολογικά μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, με τίτλο «Συνδεόμαστε … Επικοινωνούμε – Φτιάχνουμε το δικό μας κύκλωμα Τηλεπικοινωνιών», όπου συνέδεσαν τηλεφωνικές συσκευές διαφορετικών εποχών με ποικίλους τρόπους για να καταλάβουν τη λειτουργία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ