Microsoft Ελλάς: Η τεχνολογία προς όφελος των ΜΚΟ

Η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με τη Global Sustain, διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά την εκδήλωση NGO Day, την Τρίτη 31 Μαρτίου στα γραφεία της. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει τους μη κερδοσκοπικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) γύρω από τα σύγχρονα εργαλεία και τις λύσεις που προσφέρει η Microsoft, στοχεύοντας να βελτιώσουν και να διευκολύνουν το έργο τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με το πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού της Microsoft, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε η δωρεάν διάθεση του Office 365 για ΜΚΟ. Μερικά από τα πλεονεκτήματα του προγράμματος που παρουσιάστηκαν είναι η αύξηση παραγωγικότητας, η ευελιξία, και η αυτοματοποίηση διαδικασιών, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εκπλήρωση της αποστολής του κάθε οργανισμού.

Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν 100 μη κυβερνητικοί και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  σχετικά με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft για ΜΚΟ, τη σημασία της ασφάλειας προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα case studies από MKO, μέσα από τα οποία αναδείχθηκαν τα οφέλη της τεχνολογίας της Microsoft.

Η Microsoft Ελλάς πραγματοποιεί την εκδήλωση, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό, κάθε χρόνο, από το 2009, στοχεύοντας στην ενημέρωση των οργανισμών σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στο έργο τους, εξασφαλίζοντας δωρεάν λογισμικό. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100 μη κυβερνητικοί και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί με κοινωνική δράση έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.

Όπως δήλωσε και ο Τίμος Πλατσάς, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς «Μέσω του προγράμματος δωρεάς λογισμικού, επωφελούνται κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι μη κυβερνητικοί και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες της Microsoft προς όφελος του κοινωνικού έργου που επιτελούν. Είμαστε σίγουροι ότι τα εργαλεία και οι υπηρεσίες που προσφέρει το πρόγραμμα, το οποίο φέτος περιλαμβάνει και το Office 365 για ΜΚΟ, θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να βελτιώσουν τις διαδικασίες λειτουργίας τους, και άρα να κερδίσουν παραγωγικό χρόνο, τον οποίο θα αξιοποιήσουν για να επικεντρωθούν ακόμη περισσότερο στην αποστολή τους».

Ο Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain δήλωσε «Σε καιρούς προκλήσεων είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε τους οργανισμούς που έχουν ανάγκη. Με μεγάλη μας χαρά στηρίξαμε για μια ακόμα χρονιά τη Microsoft στη διοργάνωση του NGO Day, προκειμένου να ενημερωθούν οι ΜΚΟ για την εξέλιξη στις νέες τεχνολογίες από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν, διευκολύνοντας έτσι το κοινωνικό τους έργο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ