Τα φετινά Young Business Talents από τη NIVEA

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ ο μεγάλος Εθνικός Τελικός του μαθητικού Διαγωνισμού Young Business Talents που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από τη NIVEA, με τη συμμετοχή 75 ομάδων από όλη την Ελλάδα. Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η STOCKBUTCHERS από το Γενικό Λύκειο Πεντέλης, διεκδικώντας μια θέση στους φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Τελικού που θα γίνει τον Μάιο.

Στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες – μαθητές ηλικίας 15 έως 22 ετών από όλους τους τύπους του λυκείου, μέσω ενός εξελιγμένου προσομοιωτή 3ης γενιάς, και σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και ανταγωνισμού, καλούνταν να δημιουργήσουν εικονικές επιχειρήσεις και να τις καταστήσουν κερδοφόρες. Μέχρι τώρα είχαν διανύσει 11 εικονικά «εταιρικά έτη» ενώ στον τελικό, και με τη φυσική πλέον παρουσία τους, οι διαγωνιζόμενοι πήραν μέρος σε τρία ακόμα «έτη» επιχειρηματικότητας και πρακτικής.  Το Σάββατο λοιπόν, αναδείχτηκαν 20 ομάδες, οι οποίες κέρδισαν χρηματικά βραβεία με μεγάλο νικητή τους STOCKBUTCHERS.

«Η NIVEA στηρίζει ουσιαστικές δράσεις που στοχεύουν στους νέους, με στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους. Προγράμματα όπως το Young Business Talents, έχουν ως αφετηρία την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση και η γνώση θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη  των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων και συνεπώς συμβάλλουν στο πώς θα σχεδιάσουν οι νέοι το μέλλον τους», δήλωσε ο Νίκος Τσακαλάκης, Country Manager της Beiersdorf, και συνέχισε τονίζοντας: «Εμείς στη Beiersdorf πιστεύουμε πως το Young Business Talents  αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό πρόγραμμα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών σχολείων, καθώς μόνο μέσα σε ένα χρόνο οι αιτήσεις συμμετοχής αυξήθηκαν κατά 66%».

Ο μεγάλος νικητής, η ομάδα STOCKBUTCHERS, θα συνεχίσει για μια ακόμα πρόκληση: η ελληνική ομάδα θα έχει λοιπόν την ευκαιρία τον Μάιο να διαγωνιστεί online με τις υπόλοιπες φιναλίστ από τις χώρες τις Νότιας Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία) για την ανάδειξη του BEST Young Business Talents Team στη Νότια Ευρώπη 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ