Η αειφόρος τάση των επενδυτών

Οι επενδυτές δείχνουν όλο και περισσότερο μια τάση να αναπτύξουν χαρτοφυλάκια που προσφέρουν ανταγωνιστικές οικονομικές επιστροφές, προωθώντας παράλληλα την αειφορία. Μέσα στην τελευταία δεκαετία, ένα νέο κύμα των επενδυτών που αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια προέκυψε ότι επιδιώκουν ειδικά καινοτόμα εναλλακτικά επενδυτικά οχήματα με μετρήσιμες, άμεσες επιπτώσεις ESG.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Morgan Stanley για τη Βιώσιμη Επένδυση επιβεβαιώνει αυτή την τάση. Σύμφωνα με την έρευνα, το 71% των ενεργών ιδιωτών επενδυτών έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη βιώσιμη επένδυση, και σχεδόν τα 2/3 πιστεύουν πως η βιώσιμη επένδυση θα αυξηθεί κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. Η νέα έκθεση Sustainable Signals αξιολογεί επίσης τις ευρύτερες επιπτώσεις αυτής της τάσης για τους επενδυτές, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι σχεδόν 3 στους 4 ενεργοί ιδιώτες επενδυτές πιστεύουν ότι οι εταιρείες με αποτελεσματικές πρακτικές ESG μπορούν να πετύχουν μεγαλύτερη κερδοφορία. Οι επενδυτές υποστηρίζουν επίσης ότι το 46% του συνολικού τους χαρτοφυλακίου θα πρέπει να διατεθεί για βιώσιμες επενδύσεις.

Η έρευνα δείχνει ότι το 84% των Millennials και το 76% των γυναικών είναι ανοιχτοί στην ιδέα της βιώσιμης επένδυσης. Επιπλέον, οι Millenials είναι δύο φορές πιο πιθανό να επενδύουν σε βιώσιμες επιχειρήσεις και να εκποιήσουν σε περίπτωση μη αποδεκτών εταιρικών δραστηριοτήτων. Οι γυναίκες επενδυτές από την πλευρά τους, έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες από τους αρσενικούς επενδυτές να εξετάσουν τις συνέπειες των επενδύσεών τους κατά τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ