Τσιρώνης: Αφορμή για προβληματισμό!

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε: «Ο πλανήτης μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης αποτελεί την αφορμή για να προβληματιστούμε, να κατανοήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, να κινητοποιηθούμε και να λάβουμε μέτρα που θα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για τη διάσωση του πλανήτη μας έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης και όλοι θα πρέπει να ενεργούμε με γνώμονα την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, την εξοικονόμηση ενέργειας, και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων.
Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας… και το σπίτι μας πρέπει να το φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε!».

Ο Υπουργός Αναπληρωτής τόνισε ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι σοβαρά και δεν κάνουν εξαιρέσεις… μας αφορούν όλους!  Προκαλούν δε πολλαπλάσια επιβάρυνση στην οικονομία από το κόστος της πρόληψης. Γι’ αυτό πρόσφατα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος Karmenu Vella ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η προστασία και η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας δεν είναι κόστος, είναι επένδυση».

Κλείνοντας ο Γιάννης Τσιρώνης σημείωσε: «Η κατάσταση δεν μπορεί να ανατραπεί με την αδιαφορία, η οικολογική συνείδηση πρέπει να θεωρείται αυτονόητη, ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ