Ίδρυμα Λεβέντη: Απονομή Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου, η 16η Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από τον αθλητικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.

Στηρίζοντας έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη για ακόμη μια χρονιά απένειμε συνολικά 33 υποτροφίες σε αθλητές & αθλήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο ενισχύοντας την προσπάθεια και την προετοιμασία τους για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το στίγμα της εκδήλωσης έδωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, κ. Χάρης Γ. Δαυίδ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα από τα πρώτα πράγματα που σου μαθαίνει ο αθλητισμός είναι η πειθαρχία. Μαθαίνεις να υπακούς σε κανόνες. Μαθαίνεις ότι κάθε σου επιλογή έχει τον αντίκτυπό της. Ότι το σώμα σου αν το αφήσεις, σε αφήνει. Ότι τελικά θα κερδίσει εκείνος που δούλεψε περισσότερο. Με πείσμα και φιλότιμο, θα μάθεις να δέχεσαι την κριτική και να προσπαθείς ακόμα περισσότερο. Και τελικά έτσι κερδίζεις την αυτοπειθαρχία, την ικανότητα να τα βάλεις με τον εαυτό σου και να γίνεις καλύτερος. Και, παράλληλα, διδάσκεσαι και την αυτοκριτική –  την ικανότητα να ξέρεις πραγματικά πότε έχεις δώσει το 100% του εαυτού σου, και πότε όχι. Και το μάθημα αυτό είναι το πολυτιμότερο – γιατί θα έπρεπε να εφαρμόζεται παντού, στην καθημερινότητα όλων μας».

Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε επίσης η απονομή του Βραβείου Αριστείας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη στον κ. Σπύρο Καπράλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τη συνολική του προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και το Ολυμπιακό ιδεώδες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, Χάρης Δαυίδ, «ο Σπύρος Καπράλος είναι αδιάκοπος υποστηρικτής των νέων αθλητών και πρεσβευτής των αρχών του Ολυμπισμού», ενώ ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «Υιοθετείστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο κ. Καπράλος και είχε ως αποτέλεσμα 29 εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες να ενισχύσουν την προσπάθεια 56 αθλητών και αθλητριών, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη εποχή λόγω της οικονομικής κρίσης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εξέχουσες προσωπικότητες & εκπρόσωποι φορέων, όπως το MDA και η WWF Hellas, ενώ παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είχαν τη δυνατότητα να βραβεύσουν τους αγαπημένους τους αθλητές, γεμίζοντας συγκίνηση τους προσκεκλημένους.

Τον αθλητικό κόσμο εκπροσώπησαν ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, ο κ. Λάμπης Νικολάου, μέλος της ΔΟΕ, ο κ.  Μανώλης Κατσιαδάκης, Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, η Ιλεάνα Κλοκώνη, μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και οι κ. Βούλα Κοζομπόλη & Νίκη Μπακογιάννη, Πρόεδρος & μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πέραν της βράβευσης αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Παιδεία και Αθλητισμός: Προοπτικές και Προκλήσεις», στην οποία συμμετείχαν ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς, π. Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, η Δρ. Δικαία Χατζηευσταθίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Marie Curie Intra-European Fellow του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο,  ο κ. Νίκος Πολιάς, Πρωταθλητής Μαραθωνίου, κάτοχος της Πανελλήνιας επίδοσης στην Κλασική Διαδρομή και ο κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Προπονητής Στίβου, Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, κύριος Τάσος Τέλλογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ