ERGO: Αναπτυξιακή ενίσχυση σε start-ups

Ένα μοντέρνο κτίριο γραφείων με πλήρη επαγγελματική υποστήριξη από συμβούλους, στο κέντρο του Βερολίνου, κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 25,000 ευρώ, καθώς και η ευκαιρία συνάντησης με επενδυτές από την Silicon Valey  – αυτό το «πακέτο» παροχών περιμένει τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στον επιταχυντή «Axel Springer Plug and Play».

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος ERGO, ως Εταιρικός Υποστηρικτής, συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του επιταχυντή. Νεοφυείς επιχειρήσεις από όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μία από τις πολυπόθητες θέσεις του τρέχοντος εκπαιδευτικού κύκλου στον «Axel Springer Plug and Play» μέχρι τις 3 Μαΐου, ενώ σύντομα θα έχουν την ευκαιρία  υποβολής για τον επόμενο κύκλο έως τις 31 Αυγούστου.

Επιλεγμένες start-ups από όλα τα μέρη του κόσμου θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα στα γραφεία του «Axel Springer Plug and Play», συμμετέχοντας σε σειρά εργαστηρίων για 100 μέρες, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καθοδήγησης (mentoring & coaching). Επιπλέον, οι νέοι επιχειρηματίες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης «Demo Day», σε πιθανούς ενδιαφερόμενους εθνικούς και πολυεθνικούς επενδυτές (venture capitals).

Ο Lars von Lackum, Επικεφαλής Ανάπτυξης του επιχειρηματικού Ομίλου ERGO, δήλωσε σχετικά: «Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις έχουν σαφώς επηρεαστεί από την ψηφιακή επανάσταση. Οι πελάτες μας έχουν διαφοροποιήσει τις απαιτήσεις τους, καλλιεργώντας σταδιακά νέες προσδοκίες από εμάς. Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων, και σε αυτή τη βάση, αναμένουμε πολλές δημιουργικές και τολμηρές ιδέες από τις συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις». Από την πλευρά της ERGO, ο Διευθυντής του Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών, κ. Στάθης Τσαούσης αναφερόμενος στην κοινωνική ευθύνη και δράση της εταιρίας, τόνισε «Εμείς στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο πλευρό των νέων επιχειρηματιών που αναζητούν ευκαιρίες εξωστρέφειας και χρηματοδότησης της ιδέας τους, καθώς πιστεύουμε οτι η νέα επιχειρηματικότητα που επενδύει στην καινοτομία είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να δημιουργήσουμε το καλύτερο μέλλον για όλους μας».

Σημειώνεται ότι ο Ασφαλιστικός Όμιλος ERGO ήταν ο πρώτος Εταιρικός Υποστηρικτής του «Axel Springer Plug and Play» από τον Αύγουστο του 2014. Οι επιταχυντές λειτουργούν υποστηρικτικά στις νεοφυείς επιχειρήσεις κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξής τους, παρέχοντας ολοκληρωμένη καθοδήγηση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κατά αυτό τον τρόπο, επιταχύνεται η ανάπτυξη νέων επαγγελματικών ιδεών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ