Απονέμεται το βραβείο Manager of the Year

Πέραν της βράβευσης, βασικός ομιλητής της Τελετής Απονομής, θα είναι ο Miha Pogacnik, πρέσβης πολιτισμού της Σλοβενίας, καταξιωμένος βιολιστής και ειδικός πάνω στο σύγχρονο management, ο οποίος θα παρουσιάσει τη δημιουργική και διεπιστημονική του μέθοδο της πλατφόρμας συντονισμού (resonance platform), στην οποία τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματικοί ηγέτες μπορούν να βρουν τις λύσεις τους μέσα από καλλιτεχνικά φαινόμενα, θεωρώντας πως, καθώς τα πάντα διασυνδέονται στο σύμπαν, υπάρχει μεγάλη συνάφεια μεταξύ της γνήσιας τέχνης και της επιχειρηματικότητας.

Το ετήσιο βραβείο «Manager of the Year» προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) το 2002 και έχει συμπληρώσει 12 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, βαδίζοντας ήδη στην 13η διοργάνωσή του.

Η δημιουργία αυτού του θεσμού βασίστηκε στην ανάγκη της επιπλέον αναγνώρισης των ανωτάτων διευθυντικών στελεχών που διευθύνουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους, στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κοινωνίας της γνώσης, με όραμα και προοπτική για το μέλλον. Τα ανώτατα αυτά στελέχη δεν είναι μόνον όσοι προβάλλονται από τον Τύπο και τα άλλα μέσα ενημέρωσης αλλά και εκείνα που ίσως έχουν επιλέξει να εργάζονται αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά για την επιτυχία των επιχειρήσεων που διευθύνουν.

Το Βραβείο απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Η επιτυχής και αποτελεσματική άσκηση διοίκησης από τα πρόσωπα αυτά θα μπορούσε να προκύπτει από: τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης την οποία διοικούν, τον κοινωνικό απολογισμό, την εξωστρέφεια, τις καινοτομίες, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, τη συμβολή στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και άλλα επιτεύγματα που συνάδουν με την ανάδειξη ενός υποψηφίου ως ηγέτη του χώρου. Η ιδιότητα του μέλους της ΕΕΔΕ δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Βραβείου.

Το 2002, η διάκριση αυτή απονεμήθηκε στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το 2003, Manager of the Year ανακηρύχθηκε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, το 2004 ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Εργασίας, το 2005 ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, το 2006 ο κ. Τάκης Αράπογλου, τότε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 2007 ο κ. Σπύρος Δεσύλλας, τότε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΙΣ – Unilever, το 2008 ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος Ν/Α Ευρώπης της ΑΒ Βασιλόπουλος, το 2009 ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, τότε Γενικός Διευθυντής της Coca Cola Τρία Έψιλον, το 2010 ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, το 2011 ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican, το 2012 ο κ Κωνσταντίνος Φρουζής, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Novartis Hellas και το 2013 ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT.

Χορηγοί της Τελετής Απονομής είναι οι εταιρείες Coca-Cola Τρία Έψιλον, Edenred, Interamerican, Manifest και Pharmathen. Υποστηρικτές: Boutari και Κανδαράκης. Χορηγοί Επικοινωνίας: Αγορά, Real News, Realfm, Adbusiness, Boussias Communications, CSR Review, Manager και Retail Business. Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας: Advertising.gr, BusinessNews.gr, Real.gr. Τηλεοπτικός Χορηγός: SBC TV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ