Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Διαγωνισμός για Βραβεία Πράσινης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει για τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη σχετικά με την επιβράβευση για την Πράσινη Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαγωνισμό από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο πλαίσιο του έργου “Green Business Innovation” του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013» το οποίο υλοποιεί με σκοπό τη συνεχή στήριξη της πράσινης οικονομίας.

Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει ως στόχο να αναδείξει τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες εδρεύουν στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και έχουν υιοθετήσει πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης φιλικές προς το περιβάλλον κατά την παραγωγή προϊόντων και προσφορά υπηρεσιών.

Οι πράσινες επιχειρηματικές «καλές πρακτικές» οι οποίες θα προκύψουν από τον διαγωνισμό θα προβληθούν στην Περιφέρεια Απουλίας στην Ιταλία, στο πλαίσιο των ενεργειών διασυνοριακής συνεργασίας του έργου “Green Business Innovation”, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστές στις αντίστοιχες επιχειρήσεις της περιοχής αυτής.

Επιπλέον, η ΕΕΔΕ θα εξασφαλίσει στις συμμετέχουσες, στον διαγωνισμό, επιχειρήσεις τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή τους μέσω εντύπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της ευρύτερης περιοχής εφαρμογής του Διαγωνισμού, των Επιμελητηρίων και άλλων Φορέων και Οργανισμών συναφούς ταυτότητας και αντικειμένου.

Τα πεδία της πράσινης επιχειρηματικής δραστηριότητας τα οποία επέλεξε η ΕΕΔΕ και βάσει των οποίων οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους για τον διαγωνισμό, αφορούν:

– Στην Περιβαλλοντική Καινοτομία ως προς τον, φιλικό στο περιβάλλον, σχεδιασμό της παραγωγικής διαδικασίας ή/και της συσκευασίας του προϊόντος, με παράλληλη χρήση τοπικών πρώτων υλών ή ανακυκλώσιμων υλικών.

– Στην εφαρμογή Οικολογικών Παραγωγικών Διαδικασιών, βασισμένη στη μεγιστοποίηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού και την καινοτόμο διαχείριση των αποβλήτων.

– Στην Αειφόρο Περιβαλλοντική Προστασία από την καθετοποίηση της λειτουργίας της επιχείρησης, που προκύπτει από την εφαρμογή των φιλοπεριβαλλοντικών ενεργειών και δράσεων, όχι μόνο στο στάδιο της παραγωγής αλλά και σε άλλα στάδια της τροφοδοτικής αλυσίδας όπως στην προβολή, την προώθηση/διακίνηση και την υποστήριξη των προϊόντων προς τους καταναλωτές, αναλαμβάνοντας την περιβαλλοντική ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Οι υποψηφιότητες στον διαγωνισμό θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή βάσει των ακόλουθων τριών ισοβαρών κριτηρίων (βαθμολογία κάθε κριτηρίου από 1 έως 10):

-Ο Βαθμός Πρωτοτυπίας της καινοτομίας ως προς τον σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών και ως προς την καινοτόμο αειφόρου ανάπτυξης προσέγγιση της επιχείρησης

-Η Αποτελεσματικότητα των οικο-προϊόντων ως προς την περιβαλλοντική προστασία και

-Η Βιώσιμη Εφαρμογή (Επαναληψιμότητα) των καινοτόμων δράσεων από άλλες επιχειρήσεις όπως και η δυνατότητα μεταφοράς της εφαρμογής τους (μεταφερσιμότητα) σε άλλες περιοχές και κυρίως στην Απουλία της Ιταλίας

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία στις επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν συγκεντρώσει τις τρεις υψηλότερες βαθμολογίες, ενώ τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν στις επιχειρήσεις οι οποίες θα πληρούν τα τυπικά κριτήρια συμμετοχής και ανταποκρίνονται στο πνεύμα του διαγωνισμού.

Τα τρία βραβεία τα οποία θα συνοδεύονται από αναμνηστικές πλακέτες θα περιλαμβάνουν:

1ο βραβείο:
–          Υποτροφία αξίας 4,600€ (100% των διδάκτρων) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ (Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).
–          Δωρεάν συμμετοχή σε ανοικτό σεμινάριο (Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).

2ο βραβείο:
–          Υποτροφία αξίας 2,300€ (50% των διδάκτρων) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ (Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).
–          Δωρεάν συμμετοχή σε ανοικτό σεμινάριο (Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).

3ο βραβείο:
–          Υποτροφία αξίας 1,150€ (25% των διδάκτρων) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ (Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ