ΔΕΗ: Την Παρασκευή η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της

Την πλήρη και άμεση ανάκληση της αυθαίρετης μείωσης έως και 42% στην εγγυημένη τιμή πώλησης ρεύματος από τα οικιακά φωτοβολταϊκά καθώς και την επαναφορά της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ) από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος καλεί τους 42.000 ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών σε δυναμικές κινητοποιήσεις με αφετηρία την Παρασκευή 8 Μαΐου, 08.30 πρωί, όπου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της ΔΕΗ που κατατέθηκαν από 200 μέλη του Συλλόγου.

Η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων γίνεται με στόχο την προσωρινή δικαστική προστασία 200 νοικοκυριών με οικιακά φωτοβολταϊκά μετά τη μονομερή τροποποίηση των συμβάσεών τους και την κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους πρώτους 200 ιδιοκτήτες, που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, βρίσκονται μακροχρόνια άνεργοι με σοβαρά προβλήματα υγείας και με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, που έχουν περιέλθει σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο λόγω των νέων, δυσμενών όρων.

Παράλληλα, τονίζεται ότι οι αυθαίρετες αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας και της ΔΕΗ, σε αντίθεση με τις κοινοτικές οδηγίες αλλά και τη διεθνή πρακτική, δημιουργούν πρόσθετες στρεβλώσεις στην αγορά των οικιακών φωτοβολταϊκών,  ακυρώνοντας, στην ουσία, ένα πρόγραμμα με σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, το περιβάλλον και τον τελικό καταναλωτή.

Τέλος, σημειώνεται πως ο ΠΑΣΥΦΩΣ, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των διεκδικήσεων σε νομικό επίπεδο με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και για δεύτερη ομάδα μελών του Συλλόγου, καθώς και με την κατάθεση αγωγών για όλα τα μέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ