Αξιακή Αποτίμηση Κοινωνικών Δράσεων από τη Global Sustain

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πρόσφατα το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Global Sustain, με τίτλο «SROI – SOCIAL VALUE & IMPACT MEASUREMENT» που αφορούσε στην Αξιακή Αποτίμηση Κοινωνικών Δράσεων.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου ο κύριος Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain και ο κύριος Jeremy Nicholls, Διευθύνων Σύμβουλος του Social Value International ανέπτυξαν τις γενικές αρχές του Social Return on Investment και της μέτρησης κοινωνικής αξίας, ενώ τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα με επτά εκπαιδευτικές ενότητες ειδικότερου ενδιαφέροντος μέσα από τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη μεθοδολογία εντοπισμού και μέτρησης της κοινωνικής αξίας.

Όπως ανέφερε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κύριος Μιχάλης Σπανός: «Η μέτρηση των κοινωνικών δράσεων αποκτά όλο και περισσότερη σημασία για τη συνέχιση της δέσμευσης των οργανισμών σε προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας και αειφορίας. Οι οργανισμοί οφείλουν να μετρούν την κοινωνική αξία των δράσεων και των προγραμμάτων τους προκειμένου να μπορούν να τα διαχειριστούν αποτελεσματικά. Είμαστε περήφανοι που έχουμε κοντά μας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού Social Value International και διεθνούς φήμης ομιλητή κ. Jeremy Nicholls, σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των επαγγελματιών που ασχολούνται με την εταιρική υπευθυνότητα και αειφορία».

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν 40 υψηλόβαθμα στελέχη από διάφορους κλάδους, όπως είναι ο κλάδος των κατασκευών, της ενέργειας, της φαρμακοβιομηχανίας, των τηλεπικοινωνιών, των υπηρεσιών, από τον τραπεζικό τομέα καθώς και από ΜΚΟ. Οι συμμετέχοντες μετά το πέρας του εκπαιδευτικού σεμιναρίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ευκαιρία που είχαν να ακούσουν τον διεθνούς φήμης ομιλητή Jeremy Nicholls και να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους μέτρησης της κοινωνικής αξίας δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας και αειφορίας.

Υποστηρικτές του σεμιναρίου ήταν η εταιρίες Berling, Manifest Services και Think Plus. Χορηγός εκτύπωσης ήταν η Pressious Arvanitidis ενώ χορηγός cocktail η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ