Kinder+Sport: Στήριξε αγώνες του ISF

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Kinder+SPORT υποστήριξε τους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας (2nd ISF World School Sport Educational Games 2015) που οργανώθηκαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sports Federation- ISF). Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στην Αθήνα και την Ολυμπία, από τις 2 έως τις 7 Μαΐου, αποτελούν έναν συνδυασμό αθλητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, με γνώμονα πάντα τη χαρά και τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από τον αθλητισμό.

Οι ετήσιοι αγώνες που διοργανώνονται από την ISF, προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά ηλικίας 14-18 ετών να συμμετάσχουν, ενώ διέπονται από το πνεύμα της  φιλοσοφίας «Εκπαίδευση μέσα από τον Αθλητισμό», παρέχοντας γνώσεις πάνω στα αθλήματα και στο αθλητικό πνεύμα του ‘ευ αγωνίζεσθαι’. Τα παιδιά που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία πολιτισμού και αθλητισμού, όπως το αρχαίο Ολυμπιακό Στάδιο, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Στάδιο του Μαραθώνα, να συναγωνιστούν εκεί σε φιλικούς αγώνες και επιπλέον να γνωρίσουν από κοντά γνωστούς Ολυμπιονίκες, που μοιράστηκαν μαζί τους σημαντικές πληροφορίες για τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό. Οι αγώνες περιλάμβαναν δέκα αποστολές, με συνολικά 100 περίπου συμμετέχοντες, από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κίνα, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα, ενώ συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα των Special Olympics.

Το Kinder+SPORT, υποστηρίζει την ISF και τις δράσεις της σε διεθνές επίπεδο, στοχεύοντας να μυήσει τη μελλοντική γενιά των σημερινών παιδιών σε ένα δραστήριο τρόπο ζωής,. Πρεσβεύοντας τις αξίες του Kinder+Sport και του αθλητισμού, η Διεθνής Πρωταθλήτρια και Χάλκινη Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική Κλέλια Πανταζή, παρευρέθηκε στους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας, στη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στο Μαραθώνα Αττικής. Στην αθλητική και εκπαιδευτική εκδήλωση, το παρόν έδωσε επίσης και η Διεθνής Πρωταθλήτρια και Χρυσή Ολυμπιονίκης Μαραθωνίου Δρόμου, Rosa Mota. Οι αναγνωρισμένες αθλήτριες έτρεξαν στον φιλικό αγώνα των 2 Χλμ. που είχε ετοιμαστεί ειδικά για τα παιδιά και στη συνέχεια μίλησαν μαζί τους για τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού και τη σημασία της ένταξής τους στην καθημερινή ζωή από μικρή ηλικία. Παράλληλα, όλα τα παιδιά παρέλαβαν από το Kinder+SPORT, ένα αναμνηστικό και χρήσιμο δώρο, ένα σακίδιο και ένα μπλουζάκι, τα οποία υπέγραψαν η Κλέλια Πανταζή και η Rosa Mota, θυμίζοντας στα παιδιά ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση και τρόπος ζωής και προτρέποντάς τα να βρουν το άθλημα που αγαπούν και να το ακολουθήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ