CSR Hellas: Συνυπογράφει το Επιχειρηματικό Manifesto

Το δικαίωμα για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, με υπευθυνότητα και σεβασμό στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεκδικούν το Δίκτυο CSR HELLAS, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο CSR Europe, καθώς και 42 ακόμη επιχειρηματικά Δίκτυα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από όλη την Ευρώπη, μέσω του «Επιχειρηματικού Μανιφέστου 2020», μέρος της κοινής τους πρωτοβουλίας «Επιχείρηση 2020» η οποία αποτελεί την οργανωμένη έκφραση των επιχειρήσεων στη στρατηγική «Ευρώπη 2020».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου CSR HELLAS με σχετική απόφασή του συνυπογράφει το κείμενο του Μανιφέστου αναγνωρίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα των σημερινών προκλήσεων, το οποίο απαιτεί από όλες τις επιχειρήσεις, την Πολιτεία, την κοινωνία των πολιτών, τους επενδυτές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να εντείνουν τις ατομικές και συλλογικές προσπάθειές τους, τονίζοντας πως μόνο η έμπρακτη και ουσιαστική συνεργασία θα επιταχύνει το ρυθμό της αλλαγής προς την επίτευξη μιας αειφόρου κοινωνίας.

Η πανευρωπαϊκή πρώτη επίσημη παρουσίαση του κειμένου του Μανιφέστου, καθώς και του εύρους της πρωτοβουλίας «Enterprise 2020» θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου στο πλαίσιο του EXPO-Milanο 2015 στην Ιταλία. Το Δίκτυο CSR HELLAS και τις επιχειρήσεις μέλη του από την Ελλάδα, θα εκπροσωπήσει η κα. Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος ΔΣ του Δικτύου. Την ημέρα εκείνη και αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή του, το κείμενο του Μανιφέστου θα είναι διαθέσιμο και στα Ελληνικά μέσω της ιστοσελίδας του CSR HELLAS, www.csrhellas.org.

Κατά τα τελευταία 15 χρόνια το CSR HELLAS, το CSR Europe και τα 42 εθνικά Δίκτυα ΕΚΕ καθώς και οι περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις-μέλη τους δουλεύουν εντατικά στην ενσωμάτωση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και αειφορίας στη στρατηγική και στις διαδικασίες λειτουργίας τους.

Τέλος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το CSR Europe σε συνεργασία με τους εθνικούς του εταίρους προετοιμάζει για τις 16 & 17 Νοεμβρίου 2015 μια μεγάλη εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ