Η Hμέρα Εθελοντισμού του Ομίλου Alpha Bank

Ο θεσμός “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” έχει καθιερωθεί από το 2009, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού του Ομίλου σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Φέτος, περισσότεροι από 1.000 εθελοντές σε έξι χώρες, μέλη του Προσωπικού με τις οικογένειές τους, συμμετείχαν σε ενέργειες κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, και στην Αλβανία.

Στην Ελλάδα, η “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 60 εθελοντών από το Προσωπικό της Τραπέζης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, πραγματοποιήθηκαν παιδικές παραστάσεις, τις οποίες παρακολούθησαν παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι εθελοντές υποδέχθηκαν τα παιδιά, μίλησαν και έπαιξαν μαζί τους, μοίρασαν δώρα και παρακολούθησαν μαζί τις παραστάσεις. Ο ιδιαίτερος ενθουσιασμός και οι χαρούμενες αντιδράσεις των παιδιών συγκίνησαν όχι μόνο τους εθελοντές και τους συντελεστές των παραστάσεων, αλλά και τους συνοδούς των παιδιών, οι οποίοι συνεχάρησαν την Τράπεζα για την πρωτοβουλία αυτή.

Στην Κύπρο, ομάδα εθελοντών συμμετείχε στον καθαρισμό, τη δενδροφύτευση και τη συντήρηση Δημοσίων Πάρκων σε όλες τις επαρχίες. Επιπλέον, την εβδομάδα 11 – 17 Μαΐου 2015, ομάδες εθελοντών ανέλαβαν να φιλοξενήσουν παιδιά από παιδικές στέγες και ιδρύματα των διαφόρων επαρχιών, σε εστιατόρια και παιδότοπους, προσφέροντάς τους φαγητό και παιχνίδι. Συνολικά περί τους 130 εθελοντές έλαβαν μέρος στις ανωτέρω ενέργειες, επιβεβαιώνοντας τον στόχο του θεσμού της Ημέρας Εθελοντισμού και αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους σε θέματα που άπτονται της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ