«Στηρίζω Ελληνικά – Καθαρίζω για το μέλλον»

Η Henkel Hellas ευαισθητοποιείται σε θέματα κοινωνικής αειφορίας και παρουσιάζει το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Στηρίζω Ελληνικά – Καθαρίζω για το μέλλον» υλοποιώντας ένα πρωτότυπο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικών σχολείων ανά την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η Henkel Hellas δημιούργησε την «Οικολογική Βαλίτσα», η οποία αποτελεί ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών των δημοτικών σχολείων γύρω από βασικές πρακτικές αειφορίας που μπορούν να υιοθετήσουν στην καθημερινότητά τους. Οι μαθητές και τα σχολεία τους μπορούν μέσα από ένα ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο να επιλέξουν μέσα από εφτά δράσεις που αφορούν τρόπους εξοικονόμησης νερού και ενέργειας καθώς και τρόπους μείωσης και διαχωρισμού των απορριμμάτων. Μέσα από την πλατφόρμα του wiki τα σχολεία μπορούν να αναρτήσουν τις δράσεις τους και να συμμετέχουν στον μεγάλο διαγωνισμό που θα γίνει στο τέλος του προγράμματος.

Η ενέργεια ξεκινάει από την περιοχή της Δυτικής & Ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Διάσωσης Σχολικού Βιβλίου (ΕΚΕΔΙΣΥ). Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια της Henkel είναι η αλυσίδα Μασούτης, όπου σε συνεργασία με τα καταστήματά λιανικής, θα βοηθηθούν σχολεία που χρειάζονται ενίσχυση προσφέροντας είτε τα απορρυπαντικά για έναν χρόνο, είτε καλύπτοντας τις ανάγκες σίτισης ή ανάγκες για συγκέντρωση ρούχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ