Siemens: Ενέργεια για την Amazon Web Services

Η Siemens θα προμηθεύσει 65 ανεμογεννήτριες και 67 μετασχηματιστές για το έργο Amazon Wind Farm στο Fowler Ridge. Ο πελάτης για αυτό το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί στην Indiana των ΗΠΑ, είναι η εταιρεία Pattern Energy. Με ισχύ 150MW, το αιολικό πάρκο θα παρέχει φιλική προς το περιβάλλον ηλεκτρική ενέργεια στο data center της Amazon Web Services. Η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιούλιο. Η έναρξη παραγωγικής λειτουργίας σχεδιάζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Επίσης, η Siemens θα παρέχει υπηρεσίες σέρβις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα για τις ανεμογεννήτριες.

«Οι τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Amazon, καλύπτουν όλο και περισσότερο τις αυξανόμενες ενεργειακές τους ανάγκες με καθαρή αιολική ενέργεια», δήλωσε ο Thomas Richterich, Διευθύνων Σύμβουλος στο Τμήμα Χερσαίων Αιολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Αιολικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων της Siemens. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε μαζί με την Pattern Energy, η οποία είναι πελάτης μας εδώ και πολλά χρόνια, στην προσπάθεια να γίνει η αιολική ενέργεια βιώσιμη και οικονομικά προσιτή», συμπλήρωσε. Μόλις στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, η Amazon δεσμεύτηκε να αξιοποιεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στα data center της ανά τον κόσμο.

Πέρα από τις ανεμογεννήτριες, τις σχετικές υπηρεσίες σέρβις και την παράδοση των μετασχηματιστών, η Siemens Financial Services (SFS) θα διαθέσει $150 εκατ., για τη χρηματοδότηση των κατασκευαστικού σκέλους του έργου στο Fowler Ridge. Άλλωστε, η έγκαιρη συμμετοχή της SFS στο σχηματισμό μιας καινοτόμου λύσης χρηματοδότησης ήταν αυτή που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της παραγγελίας προς τη Siemens και επέτρεψε στην Pattern Energy να προχωρήσει με αυτό το έργο.

Στο νέο αιολικό πάρκο θα χρησιμοποιηθούν οι ανεμογεννήτριες SWT-2.3-108 της Siemens, με ισχύ 2.3MW και διάμετρο ρότορα 108 μέτρων η καθεμία. Τα ατρακτίδια των ανεμογεννητριών γι’ αυτό το έργο κατασκευάζονται στο Hutchinson του Kansas και τα πτερύγια για τις ανεμογεννήτριες κατασκευάζονται στο Fort Madison της Iowa. Αντίστοιχα, οι μετασχηματιστές Mount Generation Step up (GSU) παράγονται στο εργοστάσιο της Siemens στο Jackson του Mississippi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ