Συνεργασία AVENUE-Μελάμπους

Την Παρασκευή  6 Ιουλίου & το Σάββατο  7 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα, το Εμπορικό Κέντρο AVENUE (Κηφισίας 41-47 Μαρούσι)  σε συνεργασία με τον ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργανώνουν ένα ευχάριστο όσο και ενημερωτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο:

«Μαθαίνω να παίζω σωστά με τον φίλο μου τον Ήλιο!».

Εθελοντές ειδικοί επιστήμονες (ιατροί, νοσηλευτές, παιδαγωγοί), περιμένουν τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους για να τους μάθουν πώς μπορούν να χαίρονται τον Ήλιο ακολουθώντας τους κανόνες της σωστής ηλιοπροστασίας.

Μέσα από χαρούμενες δραστηριότητες (Κουκλοθέατρο ηλιοπροστασίας, Δακτυλοκουκλίτσες ηλιοπροστασίας, επιδαπέδια παιχνίδια «memory ηλιοπροστασίας» και «Το βραβείο του Ήλιου», καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μουσική και τραγούδια του Ήλιου, αλλά και αφήγηση παραμυθιών, παράσταση Καραγκιόζη και πολλές εκπλήξεις ), μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στα μυστικά της ηλιοπροστασίας, που θα τους βοηθήσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, το παιχνίδι τους και τις αθλητικές τους δραστηριότητες στον Ήλιο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προφύλαξη του δέρματός τους από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB.

Θα μάθουν ακόμα με απλό και ευχάριστο τρόπο για την αυτοεξέταση και τον έγκαιρο εντοπισμό των αλλαγών ενός σπίλου (ελιάς) του δέρματος, που καθιστούν πιθανή την εξέλιξή του σε μελάνωμα, έτσι ώστε ανεξαρτήτως ηλικίας, ο καθένας να γνωρίζει πότε πρέπει να επισκεφθεί ειδικό γιατρό.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίσης και την ενημερωτική ομιλία που αφορά στην ηλιοπροστασία και στην πρόληψη του δερματικού καρκίνου. Η ομιλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Ιατρό κα Κωνσταντίνα Φραγκιά – Τσίβου, M.D., Ph.D, Πρόεδρο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να κατανοήσει την επιστημονική γνώση σχετικά με τους κανόνες της ηλιοπροστασίας και τον τρόπο έγκαιρης διάγνωσης των μεταβολών ύποπτης δερματικής βλάβης με τραγούδι, μουσική και απλό, ευχάριστο τρόπο.

Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα πραγματοποιείται δωρεάν εξέταση δέρματος, από ειδικούς εθελοντές γιατρούς.
Ελάτε να εξεταστείτε δωρεάν αν έχετε στο δέρμα σας σπίλους (ελιές) ή ογκίδια.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη, Δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης,
Περισσότερες  πληροφορίες :  Εμπορικό Κέντρο AVENUE. Λεωφ. Κηφισίας 41-47 Μαρούσι. Τηλ.:  210 6100901 www.avenuemall.gr  http://www.facebook.com/Avenue.Mall.Athens καθώς και στο τηλέφωνο του www.melampous.gr  (Ν. Πλαστήρα 25, 171 21 Ν. Σμύρνη, Τηλ.: 6944 311350)
afisa_24x31_MELAMPOUS_AVENUE_LR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ