ΒΕΑ: ‘Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία -Ευ Αειφορείν’

Τα οφέλη των ιδιωτικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την Επιχειρηματική και Υπευθυνότητα και Αειφορία «Ευ Αειφορείν» που συνδιοργανώνουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) , το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ, παρουσιάστηκαν χθες στην 1η ενημερωτική εκδήλωση για την πορεία του έργου.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α, κ. Ραβάνης, τόνισε τη σημασία της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, και τη συμβολή των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο καθηγητής του ΟΠΑ κ. Λιούκας, επισήμανε ότι «η πλειονότητα των επιχειρηματιών δεν αντιλαμβάνονται τα δυνητικά οφέλη της ανάπτυξης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις με προσανατολισμό στην αειφορία θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση κατά την έξοδο από την κρίση».

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου του ΒΕΑ κ. Κομνηνός επεσήμανε ότι «οι επιχειρήσεις από το 2017 θα πρέπει με την κατάθεση των ισολογισμών τους να παραθέτουν και τις ενέργειές τους που αφορούν την εταιρική κοινωνική ευθύνη».

Η δρ Φωτάκη από το Εργαστήριο Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ, παρουσίασε λεπτομερώς τους το έργο που στοχεύει στη διασύνδεση και συνεργασία ιδιωτικών επιχειρήσεων με υπηρεσίες και δομές του Δήμου Αθηναίων, με θεματικούς άξονες την κοινωνική πρόνοια, το περιβάλλον και την Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα.

Εκ μέρους της Εθελοντικής Ανθρωπιστικής Δράσης «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» χαιρέτισε η κ. Κανάκη τονίζοντας πως «η πρωτοβουλία αυτή, θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων και παραγόντων του ΒΕΑ».

Από το Εργαστήριο Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ, ο δρ Σκουλούδης, επικεντρώθηκε σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος ενώ η δρ Στεργιοπούλου παρουσίασε προτεινόμενες δράσεις ΕΚΕ στα τρόφιμα όπως συγκέντρωση, αποταμίευση και ανακύκλωση τροφίμων, στον καθαρισμό και συντήρηση κτιρίων/επαγγελματικών χώρων, κήπων, πάρκων, κλπ.

Ανέφερε επίσης ότι «δυνητικές πρακτικές ΕΚΕ για ΜΜΕ θα ήταν η συγκέντρωση και προσφορά αγαθών για ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών φάρμακα, τρόφιμα, ενδύματα, εξοπλισμός, κ.λπ., πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση χρημάτων, εθελοντική εργασία και χορηγίες, στήριξη εκδηλώσεων από εθελοντές εργαζόμενους, αλλά και διασύνδεση και συνεργασίες με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και δομές του Δήμου Αθηναίων».

Για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα υπάρξει ηλεκτρονική δικτύωση (μέσω της ιστοσελίδας www.ey-aeiforein.gr και φυσική δικτύωση μέσω συναντήσεων των μελών, επισκέψεων εργασίας σε εταιρείες με καλές πρακτικές ΕΚΕ, Forum EKE, συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι 20 στελεχών στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ