«Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικής επιμόρφωσης το οποίο απευθύνεται στα παιδιά που στηρίζει το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», πραγματοποιεί η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την επαφή τους με το μαγικό κόσμο του θεάτρου και της δημιουργικής μυθοπλασίας.

Οι «Ημέρες Θεάτρου» ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2014, όπου η Roche Hellas στο πνεύμα των Χριστουγέννων έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς της φίλους να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ομήρου Οδύσσεια».

Το ταξίδι στη φαντασία συνεχίστηκε με την παράσταση «Τιτάνες στην εποχή των Παγετώνων» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η νέα ψηφιακή ταινία που προβάλλεται στη Θόλο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  ζωντάνεψε στα μάτια των μικρών θεατών τα παγωμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από το σύγχρονο πολιτισμό, προβληματίζοντάς τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την τύχη των σημερινών θηλαστικών.

Οι «Ημέρες Θεάτρου», πραγματοποιήθηκαν με την καθοριστική συμβολή και συμμετοχή των εργαζομένων της Roche Hellas, οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά της PRAKSIS και παρακολούθησαν μαζί τους τις παραστάσεις.
Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», μέσω των δράσεων που ήδη έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί σε σταθερή βάση, έχει καταστήσει ιδιαίτερα σημαντική την εκπαίδευση και την πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την ψυχαγωγία. Συνολικά, από το Μάρτιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 το πρόγραμμα έχει συνολικά στηρίξει 328 παιδιά από τα οποία τα 298 ηλικίας μεταξύ 7 και 18 ετών από 258 οικογένειες ενώ 368 συνολικές εκπαιδευτικές ωφέλειες έχουν προσφερθεί στα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ