AXA: Εβδομάδα εταιρικής υπευθυνότητας

Η ΑΧΑ διοργανώνει την Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας για 5η συνεχή χρονιά. Από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι του Ομίλου σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους, προωθώντας την εκπαίδευση για την πρόληψη κινδύνων. Το 2014, 77.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε αυτό το μεγάλο γεγονός.

Tο 2015 αποτελεί χρονιά ορόσημο στην προσπάθεια για την υπερθέρμανση του πλανήτη, με την 21η Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή να πραγματοποιείται φέτος στο Παρίσι. Για το λόγο αυτό η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ αποσκοπεί αυτό το χρόνο στην πρόληψη των περιβαλλοντικών κινδύνων.

Όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στην ΑΧΑ έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Με δέσμευση για το περιβάλλον». Η αρχή είναι απλή: μπορούν να φωτογραφήσουν τον εαυτό τους την ώρα που κάνουν κάποια ενέργεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια μπορούν να ψηφίσουν το έργο που προτιμούν από αυτά που υλοποιεί ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός CARE, στρατηγικός συνεργάτης του Ομίλου ΑΧΑ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα χρηματοδοτηθούν προγράμματα για τοπικές κοινωνίες που αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικούς κινδύνους στην Κεντρική Αμερική, την Ινδία και τη Μαδαγασκάρη.

«Αποστολή του Ομίλου ΑΧΑ είναι να προστατεύει μακροπρόθεσμα τους πελάτες και την κοινωνία στο σύνολό της. Η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελεί μια στιβαρή απόδειξη αυτής της αποστολής: προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους του Ομίλου να δείξουν τη δέσμευσή τους. Φέτος, έχουμε επικεντρωθεί συγκεκριμένα στους περιβαλλοντικούς κινδύνους, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελούν σημαντική πρόκληση για τα επόμενα χρόνια, τόσο για τον Όμιλο όσο και για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε η Alice Steenland, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΑΧΑ.

Στην Ελλάδα η ΑΧΑ διοργανώνει μια σειρά από ενέργειες. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

– «Μοιράζομαι το όχημά μου» για όλη την Εβδομάδα, με εθελοντική συμμετοχή από τους εργαζομένους.

– «Οικολογική οδήγηση» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

-Το φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ψηφιακού πελάτη»: ποια είναι τα πλεονεκτήματα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους ψηφιακούς πελάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ