«Ημέρα Καλής Πράξης» για την Κωτσόβολος

Για 3η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 7 Ιουνίου, η «Ημέρα Καλής Πράξης», η μεγαλύτερη ενέργεια εθελοντισμού της Κωτσόβολος. 59 ομάδες εργαζομένων και 1.050 εθελοντές ανέλαβαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν 53 «πράξεις» σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ταυτόχρονα την ίδια ημέρα.

Εθελοντές από τα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία, τις αποθήκες και το κέντρο διανομής και επισκευών της εταιρείας, επικεντρώθηκαν σε διάφορους τομείς της κοινωνικής δράσης και γνώρισαν τη χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς. Οι ενέργειες που υλοποιήθηκαν είχαν ως επίκεντρο τα παιδιά, τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, την 3η ηλικία, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και το περιβάλλον.

Μερικές μόνο από τις 53 ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν ήταν:

•    Η συμμετοχή των τριών ομάδων των καταστημάτων Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής και Γέρακα στα εργαστήρια του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών με σύνδρομο Down, «Μαργαρίτα», με εθελοντική εργασία και υλικοτεχνική κάλυψη των αναγκών του κέντρου.
•    Η κάλυψη αναγκών σε είδη πρώτης ανάγκης της ομάδας των κεντρικών Αποθηκών και Επισκευαστικού κέντρου της εταιρείας, που βρίσκεται στη Μαγούλα, προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ελευσίνας.
•    Η δενδροφύτευση και καθαρισμός του περιαστικού δάσους Καβάλας από την ομάδα του καταστήματος της Καβάλας.
•    Προσφορά γεύματος αγάπης στο Γηροκομείο Βόλου από την ομάδα του καταστήματος του Βόλου.

Σημαντική στην όλη προσπάθεια στάθηκε και η δράση της ομάδας εθελοντών των Κεντρικών Γραφείων της εταιρείας που επισκέφτηκε την Κλειστή Δομή, «18 και Άνω», που βρίσκεται στην Ιερά Οδό 262, και συνέβαλλε δραστικά στην ανακαίνιση των χώρων του σπιτιού. Οι εθελοντές των κεντρικών γραφείων της Κωτσόβολος ανέλαβαν να θέσουν τη δική τους πινελιά σε όλους τους χώρους του σπιτιού της δομής γεμίζοντας χρώματα παντού, προσφέροντας αγαθά που διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα των θεραπευόμενων, όπως είδη επίπλωσης, οικιακών συσκευών και σκευών, και κάνοντας επισκευές σε δομικά κομμάτια της οικίας. Παράλληλα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής, με εκούσια προσφορά από όλους τους εθελοντές. Τέλος, ετοίμασαν ένα γεύμα για όλη την ομάδα εθελοντών, τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους της δομής, ενώ τους παρέδωσαν ένα όμορφο έργο τέχνης φιλοτεχνημένο με «ψυχή» από τους εθελοντές της εταιρείας.

Για την πραγματοποίηση της δράσης όλοι οι εθελοντές των κεντρικών γραφείων της Κωτσόβολος ευχαριστούν θερμά τις εταιρείες:

•    MBM – Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος για όλες τις τεχνικές εργασίες, όπως συντήρηση A/C, υδραυλικά &     ηλεκτρολογικά, εργασίες στην αποχέτευση.
•    SAMSUNG Electronics Hellas για την προσφορά της τηλεόρασης για το σαλόνι του σπιτιού.
•    ΔΑΒΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Εμπόριο και Κατασκευή Επίπλων, για την προσφορά των καναπέδων σαλονιού.
•    Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε. για τις μικροσυσκευές και τα σκεύη οικιακής χρήσης.
•    Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. για το φούρνο μικροκυμάτων.
•    ΑΦΟΙ Κ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ Α.Ε.Β.Ε. BERSON για τις ατομικές ξυριστικές που δόθηκαν ως δώρα στους θεραπευόμενους
•    ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ – ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε. για τις αντικουνουπικές συσκευές για όλο το σπίτι.
•    PLAY MUSIC για την ηχητική κάλυψη και τη μουσική την ημέρα της δράσης.
•    Ε.Ν.ΧΕΙΛΑΡΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ για τη βάση της τηλεόρασης.

Οι ίδιοι οι εθελοντές από όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα ταυτόχρονα περιέγραψαν την εμπειρία τους ως μοναδική ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην ικανοποίηση και την υπερηφάνεια που τους προσέφερε η συμμετοχή τους στην «Ημέρα Καλής Πράξης 2015» της Κωτσόβολος, τη μεγαλύτερη συλλογική ενέργεια κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας.

Στο ίδιο πνεύμα, η κα. Μάριαμ Σάντρι, Marketing Manager της Dixons South-East Europe – Κωτσόβολος, δήλωσε: «Για 3η συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία μας κατάφερε να κάνει πράξη το στόχο που έχει θέσει προς το κοινωνικό σύνολο, με 53 ταυτόχρονες κοινωνικές δράσεις ανά την Ελλάδα. Η «Ημέρα Καλής Πράξης» αποτελεί την αγαπημένη ημέρα όλων μας στην Κωτσόβολος και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη συμμετοχή των εθελοντών, αλλά και των συνεργατών μας, γιατί καταφέραμε να κάνουμε για ακόμα μία φορά τα συναισθήματά μας «πράξη» και την «πράξη», ουσία!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ