Human Capital Summit από την ICAP Group

Με τη συμμετοχή 200 περίπου Στελεχών και επαγγελματιών Ανθρώπινου Δυναμικού πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία το 1ο Human Capital Summit από την ICAP Group.

Τις εργασίες του Συνεδρίου, άνοιξε ο Γιώργος Χάρος, Executive Director  People Solutions ο οποίος μίλησε για τον στόχο του πρώτου αυτού συνεδρίου που ήταν η παρέμβαση  στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού  για τα θέματα της προσωπικότητας  που επηρεάζουν την απόδοση των ανθρώπων αλλά και τη φυγή του ανθρώπινου κεφαλαίου προς το  εξωτερικό, που έχει ενταχθεί λόγω της κρίσης.

Στη συνέχεια, η Μαρία Κοκκίνου, Manager ICAP People Solutions ανέπτυξε τη συσχέτιση μεταξύ βαθμών πτυχίου και ψυχομετρικών τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας.

Στο βήμα τη διαδέχτηκαν τρεις Διευθύντριες Ανθρώπινου Δυναμικού μεγάλων εταιρειών, οι: Αναστασία Αμβροσιάδου, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Γεωργία Στεργιοπούλου, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Μαρία Τσαγκαράκη, ROCHE Hellas που έχουν πραγματοποιήσει προγράμματα management trainees και ανέλυσαν την απόδοση επιλεγμένων ταλέντων σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Κατόπιν ο κύριος ομιλητής Dr. Tomas Chamorro-Premuzic, CEO Hogan Assessments αναφέρθηκε στις νέες τάσεις όσον αφορά στη πρόβλεψη απόδοσης ταλέντου από τις επιχειρήσεις.

Η 2η ομιλία του Dr. Tomas Chamorro-Premuzic αφορούσε την ηγεσία και τη προσωπικότητα. Όρισε σαν ηγεσία την ικανότητα κάποιου να δημιουργεί και να κινητοποιεί ομάδες και έδειξε ότι η προσωπικότητα μπορεί να προβλέψει σε μεγάλο βαθμό τις ηγετικές τάσεις ενός ατόμου.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε στη συνέχεια το workshop που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Αντιστοίχηση δεξιοτήτων με στοιχεία προσωπικότητας στην επιλογή ταλέντου» από τον Κώστα Ζούλια, Director ICAP Human Capital Consulting στο οποίο οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συσχετίσουν στοιχεία της προσωπικότητας με δεξιότητες που είναι αναγκαίες για δύο συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Το 2ο μέρος του Συνεδρίου άνοιξε ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, CEO του Ομίλου ICAP και Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο φαινόμενο Brain Drain και παρουσίασε μια πρωτότυπη και πρωτογενή έρευνα της ICAP στην οποίαν συμμετείχαν 1.325 νέοι ταλαντούχοι Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό.

Τις κεντρικές ομιλίες ακολούθησε πάνελ με θέμα «Πρωτοβουλίες προσέλκυσης, διαχείρισης και διακράτησης ταλέντου στις ελληνικές επιχειρήσεις» με συντονιστή τον Νικήτα Κωνσταντέλλο και συμμετέχοντες τους Ευτύχιο Βασιλάκη, Αντιπρόεδρο Αεροπορίας Αιγαίου, Κώστα Ευριπίδη CEO GENESIS Pharma και Πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, CEO Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Απόστολο Πεταλά, CEO Ομίλου Fourlis.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις ελληνικών πρωτοβουλιών αντιστροφής της τάσης του Brain Drain, από τους Jimmy Αθανασόπουλο, Πρόεδρο Βραβείου Ελληνικής Επιχειρηματικότητας Libra Group, Χάρη Μακρυνιώτη CEO, Endeavor Greece, Σπύρο Μυλωνά Program Manager, Regeneration, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου Πρόεδρο, Ιδρύματος Ωνάση και Τζίνα Σεντούκα Country Chair, Advanced Leadership Foundation, USA. Επίσης, ο Λόης Λαμπριανίδης, Οικονομικός Γεωγράφος και Καθηγητής του  Πανεπιστήμιου Μακεδονίας παρουσίασε αποτελέσματα έρευνας που είχε κάνει με Έλληνες του εξωτερικού το 2010 και το 2011.

O Γιώργος Χάρος, Executive Director  People Solutions δήλωσε: «Ειμαι  περήφανος που αυτή την δύσκολη συγκυρία για τις επιχειρήσεις οι πελάτες μας βρήκαν μεγαλή αξία στο συνεδριό μας   γεγονός που μας γεμιζει αισιοδοξία για  αντίστοιχες παρεμβάσεις στο μελλον»

Χορηγός του Συνεδρίου ήταν η SCAN Information Systems

Υποστηρικτές οι Όμιλος Ευρωκλινικής, ReGeneration, Interamerican και η Tassimo

Χορηγοί Επικοινωνίας οι Ναυτεμπορική, Direction Network, kariera.gr και Morax Media.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ