AIG: Γιορτάζει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η AIG στην Ελλάδα γιόρτασε τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη κατά τη διάρκεια του Μαΐου, με μια πληθώρα ενημερωτικών και βιωματικών δράσεων για το σύνολο των εργαζομένων της.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, στελέχη του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) προσκλήθηκαν από την AIG να μιλήσουν σχετικά με την αναπηρία, τη διαφορετικότητα αλλά και ζητήματα όπως ο αποκλεισμός και η έλλειψη προσβασιμότητας.

Επιπλέον ο Σ.Κ.Ε.Π. διοργάνωσε μια βιωματική προσομοίωση κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας, με στόχο τη συνειδητοποίηση των αντικειμενικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία. Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης και υπό την επίβλεψη εκπαιδευτών, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν με αναπηρικά αμαξίδια αλλά και με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, σε μια διαδρομή κοντά στα γραφεία της AIG, προκειμένου να δουν με ένα διαφορετικό πρίσμα μια κατά τ’ άλλα γνώριμη για αυτούς διαδρομή.

Επιπλέον, σε συνέχεια της εθελοντικής εργασίας στελεχών της AIG στο Εργαστήρι Eιδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», σπουδαστές του «Μαργαρίτα» προσκλήθηκαν στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκπαιδευτική επίσκεψη. Στη διάρκεια αυτής γνώρισαν από κοντά τους εργαζομένους, ξεναγήθηκαν στα γραφεία της AIG και στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μερικές από τις εργασίες που καθημερινά τελούνται σε μια ασφαλιστική εταιρία.

Ο εορτασμός Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης συνεχίστηκε με την παρουσίαση του εργαλείου «GlobeSmart», μιας διαδικτυακής εφαρμογής για την ενίσχυση των «πολιτισμικών δεξιοτήτων» η οποία είναι διαθέσιμη για όλους τους εργαζομένους της AIG παγκοσμίως.

Χρησιμοποιώντας τον δείκτη MBTI (Myers Briggs Type Indicator), η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν σε λεπτομέρεια το εργασιακό τους προφίλ, να διαπιστώσουν κατά πόσο και σε ποιες διαστάσεις ταιριάζουν ή διαφέρουν με συναδέλφους στην Ελλάδα ή/ και το εξωτερικό, ώστε να καταφέρουν να είναι πιο αποτελεσματικοί στις συνεργασίες τους. Επιπλέον, η πλατφόρμα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για περισσότερες από 90 χώρες, σε θέματα που σχετίζονται με επαγγελματικές δεξιότητες, κουλτούρα και έθιμα, ταξίδια και γενικές πληροφορίες.

Στο ίδιο πλαίσιο, η AIG εγκαινιάζει το «reverse mentoring», κατά τη διάρκεια του οποίου εργαζόμενοι της εταιρίας ηλικίας έως και 40 ετών, επιλεγμένοι για τις γνώσεις τους, θα γίνουν μέντορες σε συναδέλφους μεγαλύτερης ηλικίας σε θέματα σχετικά με την χρήση νέων τεχνολογιών, με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην εργασία μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επικοινωνία.

Ο κος Giuseppe Zorgno, Country Manager της AIG στην Ελλάδα και την Κύπρο, σχολίασε σχετικά: «Για την AIG η αναγνώριση και η ανάδειξη της διαφορετικότητας είναι πρωταρχικής σημασίας: ο Όμιλός μας έχει παρουσία σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ενώ καθημερινά συνεργαζόμαστε με συναδέλφους από διάφορες χώρες, διαφορετικού εθνικού, φυλετικού και ηλικιακού background. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ο εορτασμός της Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης είχε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή από τους εργαζομένους και που οι ίδιες οι προτάσεις για τις ενέργειες προήλθαν από μια ομάδα ανθρώπων που εκπροσωπούν διαφορετικά τμήματα της εταιρίας, βαθμίδες στην ιεραρχία, φύλα και ηλικίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ