Στις Βρυξέλλες οι νικητές του ECOMOBILITY 2011-12

Ενθουσιασμένη και γεμάτη ευρωπαϊκές εμπειρίες επέστρεψε η ομάδα του Αιαντείου Γυμνασίου Σαλαμίνας, από την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες, που έγινε στο τριήμερο από 21 έως 23 Ιουνίου.

Το πρωί της Πέμπτης 21 Ιουνίου, ο καθηγητής Δημήτρης Τσιμούρας και οι μαθητές Ριχάρδος Πλευράκης, Φανή Πέππα, Παναγιώτα Μητράκη, Παναγιώτα Πετροχείλου, Γιώργος Χαλκιάς, Βαλάντω Παναγιώτου, Απόστολος Λατσώνας και Νίκος Θεοχάρης, με τη συνοδεία των εκπροσώπων του ECOCITY, επισκέφθηκαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η νικήτρια ομάδα της Εκστρατείας ECOCMOBILITY 2011-12 επισκέφθηκε το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και είχε συνάντηση με την εκπρόσωπο του, Elena Visnar-Malinovska, αρμόδια σε θέματα αστικού περιβάλλοντος και ποιότητας αέρα. Συζήτησαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στην Εκστρατεία, ενώ εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Σαλαμίνας, τονίζοντας την εγκατάλειψη ενός τόσο σημαντικού ιστορικού τόπου της χώρας μας. Η κα Visnar μίλησε για το ενδιαφέρον της για τις απόψεις των νέων ανθρώπων, ζήτησε στοιχεία για τη Σαλαμίνα και γνωστοποίησε τον προβληματισμό της για την ποιότητα του αέρα στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Την ίδια ημέρα η ομάδα επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου είχε αναλυτική ενημέρωση για την λειτουργία και την οργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωκοινοβουλιου και του Συμβουλίου Υπουργών και περιηγήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στο Ευρωκοινοβούλιο οι μαθητές συναντήθηκαν με την επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ και Γιαννάκου, η οποία είχε αναλάβει την φιλοξενία της αποστολής, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Παπαστάμκο, από τους οποίους είχαν ενημέρωση για το έργο τους στις Επιτροπές που συμμετέχουν. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τις συνθήκες μετακίνησης και το πρόβλημα της ρύπανσης του αέρα, στις μεγάλες πόλεις, καθώς και για διάφορα άλλα θέματα.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, η αποστολή του ECOCITY, ενημερώθηκε για το αξιόλογο σύστημα της πράσινης μετακίνησης στις Βρυξέλλες, τον πλούτο επιλογών Μέσων Μεταφοράς και το δίκτυο των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων που απλώνεται στην πόλη. Την τελευταία ημέρα, η ομάδα επισκέφθηκε την Bruges την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη με τα κανάλια και την φυσική ομορφιά του τοπίου της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ