ΙΣΝ: Πρωτοβουλία ενάντια στην Κρίση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να προχωρήσει σε ένα ακόμα έκτακτο πρόγραμμα δωρεών προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, διάρκειας ενός έτους και ύψους επιπλέον €100 εκατομμυρίων, με στόχο την περαιτέρω στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την παρατεταμένη κοινωνικο-οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, κατά την έναρξη του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωφελή Δράση που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα, με κεντρική θεματολογία «Φιλανθρωπία και Βιωσιμότητα».

Το νέο αυτό πρόγραμμα δωρεών έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση», μέσω της οποίας κατά την τριετία 2012- 2015, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέθεσε άλλα €100 εκατομμύρια, υλοποιώντας πάνω από 220 δωρεές, οι οποίες στήριξαν πρωτίστως τους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υγείας, αλλά και της Παιδείας και του Πολιτισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα, τη βιωσιμότητα εκατοντάδων ελληνικών οργανισμών, των οποίων οι δράσεις επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία. Τα αποτελέσματα της 1ης Πρωτοβουλίας παρουσιάστηκαν σε έκθεση της Deloitte που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΙΣΝ, σε ειδική έκδοση, καθώς και σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε δημόσια τον περασμένο χειμώνα. Όλο το υλικό είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο www.SNF.org.

«Κατά την πρώτη φάση της “Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση” που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μόλις μήνες, μπήκε το πρώτο λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το Ίδρυμα το 2012, έχοντας έναν διπλό στόχο: να συμβάλουμε αφενός, στην άμεση ανακούφιση των συνανθρώπων μας από τις συνέπειες της κρίσης, και αφετέρου στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα οφέλη για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος. «Ο θετικός αντίκτυπος που είχε η εν λόγω Πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με τις συντριπτικές για την κοινωνία συνέπειες που εξακολουθεί να γεννά η κρίση, μας κινητοποιούν να εντείνουμε τις δράσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση και να ενισχύσουμε με επιπλέον €100 εκατομμύρια περισσότερους οργανισμούς, και μέσω αυτών περισσότερους συνανθρώπους μας. Μόνο εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και προχωρήσουμε συλλογικά θα καταφέρουμε να βγούμε δυνατοί από τις σύγχρονες προκλήσεις».

Παράλληλα με το νέο αυτό πρόγραμμα δωρεών, το Ίδρυμα συνεχίζει και την «Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων», ένα πρόγραμμα δωρεών, ύψους άλλων €100 εκατομμυρίων, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία έχει πληγεί έντονα από το ανησυχητικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Η «Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» έχει, εκ φύσεως, πιο μακροχρόνιο χαρακτήρα και η διάθεση των δωρεών στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ