THI: Προωθεί την Ελληνική Επιχειρηματικότητα

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative– THI) οργάνωσε στις 24 Ιουνίου, το πρώτο Venture Fair στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα. Η εκδήλωση δικτύωσης και pitching – η πρώτη που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα – παρουσίασε πολλά υποσχόμενες ελληνικές εταιρείες (είτε νεοφυείς είτε σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης) στην ελληνική και διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δεκαεννέα (19) ανερχόμενες Ελληνικές επιχειρήσεις, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μέσα σε 5 λεπτά, τα επιχειρηματικά τους σχέδια, σε περισσότερους από 100 Αμερικανούς και Ευρωπαίους επενδυτές. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις είχαν τη μοναδική ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών που ήταν παρόντες, να δικτυωθούν και κυρίως, να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν επί τόπου εποικοδομητικά σχόλια σχετικά με τις παρουσιάσεις τους από την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων.

Οι 19 Ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στο Venture Fair κάλυπταν ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών κλάδων και τομέων, οι οποίοι κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικοί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως των Τροφίμων & Ποτών, Γεωργικών Προϊόντων, Πληροφορικής, Υγείας, Τουρισμού, Μεταφορών και Logistics.

Ένα μήνα πριν πραγματοποιηθεί το Venture Fair, η Ελληνική Πρωτοβουλία διοργάνωσε επίσης, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες, μέσω του προγράμματος VentureGarden, το οποίο υλοποιείται στην Αθήνα στο ALBA και στη Θεσσαλονίκη στο Κολλέγιο Ανατόλια. Το πρόγραμμα διεξήχθη από τον Καθηγητή του Επιχειρηματικού Κέντρου John Pappajohn στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, Kurt Heiar.

Ο George Stamas, συνιδρυτής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία ευκαιριών για τους Έλληνες επιχειρηματίες στην Ελλάδα βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο των δράσεων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Το Venture Fair είναι μια πρωτοπόρα εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και έδωσε την ευκαιρία σε δυναμικές Ελληνικές εταιρείες να συναντηθούν με δυνητικούς επενδυτές από όλο τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης, η οποία γεφύρωσε με παραγωγικό τρόπο, την τοπική επενδυτική κοινότητα με τη διεθνή. Η παρουσία αυτών των μεγάλων διεθνών επενδυτών είναι μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης για τους Έλληνες επιχειρηματίες.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ