ΣΔΑΔΕ: Θέση υπέρ της Ευρώπης

Αναλυτικά, η θέση του ΣΔΑΔΕ:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

Στις δύσκολες συγκυρίες που ζει η χώρα μας αυτές τις μέρες, νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε ως ΔΣ του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς σχετικά με το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη αλλά και την ίδια την Ευρώπη.

Ο Σύνδεσμός μας, που δημιουργήθηκε πριν από 37 χρόνια, παρακολούθησε στην εξέλιξή του, τις περισσότερες από τις σημαντικές εξελίξεις της μεταπολίτευσης.

Στη διαδρομή αυτή, ήρθαμε, με την είσοδό μας στην ΕΕ, πιο κοντά στην Ευρώπη και τον κόσμο, ζήσαμε συνεχείς ανακατατάξεις στις αγορές και στα επαγγέλματα, το άνοιγμα των συνόρων, την εξέλιξη των ελληνικών επιχειρήσεων, την άνοδο της δραστηριοποίησης πολυεθνικών επιχειρήσεων στη χώρα μας αλλά και την ανάπτυξη των εργαζομένων μας.

Μέρος της ανάπτυξης αυτής ήταν σημαντικά θέματα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού όπως οι εργασιακές σχέσεις, οι πολιτικές απασχόλησης, η κατάρτιση, η κινητικότητα των εργαζομένων, ο διάλογος για μια ενιαία Ευρώπη στα θέματα δεξιοτήτων, τα θέματα υγείας και ασφάλειας. Σε όλα αυτά τα θέματα, είτε σ´ εθνικό είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο, ανταλλάξαμε ιδέες, πρακτικές, πολιτικές, καινοτομήσαμε και είδαμε τις επιχειρήσεις μας να εξελίσσονται και τους ανθρώπους μας, τους εργαζομένους μας, να αποκτούν καλύτερες δυνατότητες απασχόλησης και ανάπτυξης.

Δημιουργήσαμε με άξονα τον άνθρωπο, για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους μας, έχοντας πάντα στο  μυαλό και την καρδιά μας μία Ευρώπη με όραμα για την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και υλοποιήσαμε πολλές καινοτόμες ιδέες που μοιραστήκαμε με τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις και την κοινότητα του HR σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή την Ευρώπη που προσπαθεί να εξελίσσεται σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, την αγαπήσαμε και οργανώσαμε τις ζωές μας στο περιβάλλον της.

Αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα για υποτροφίες και ανταλλαγές νέων από τα ευρωπαϊκά της προγράμματα, συζητήσαμε τα εργασιακά θέματα αποκτώντας εμπειρίες από καινοτόμες πρακτικές άλλων χωρών, δημιουργήσαμε στρατηγικές ανάπτυξης των επιχειρήσεών μας μέσα στο ανοιχτό της περιβάλλον.

Αυτή την Ευρώπη, θέλουμε και σήμερα να υπερασπιστούμε δίνοντας το βάρος μας στη θετική πλευρά της διαδρομής και φιλοδοξώντας να συμβάλλουμε ώστε να γίνει καλύτερη.

Νιώθουμε ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της χώρας μας σε αυτό το περιβάλλον, μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη απασχόληση, προοπτικές ανάπτυξης και κυρίως να μην χαθούν θέσεις εργασίας

Η Ευρώπη έχει λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας κι εμείς νιώθουμε πως στο περιβάλλον αυτό μπορεί να ανθίσει το επάγγελμά μας και οι εργαζόμενοί μας.

Η Ευρώπη είναι ο συνδετικός ιστός και ο ομφάλιος λώρος μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ