Equal Society: Πρόγραμμα «Μέτρηση Κοινωνικής Απόδοσης Επενδύσεων».

Η Equal Society και το INNOVATHENS πραγματοποίουν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:30 στον χώρο του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, στο Γκάζι την παρουσίαση του προγράμματος «Μέτρηση Κοινωνικής Απόδοσης Επενδύσεων».

Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή της μεθοδολογίας SROI (Social Return on Investment) για τη μέτρηση της κοινωνικής απόδοσης των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την αποτίμηση της παραγόμενης κοινωνικής αξίας μέσω ποσοτικών, αλλά και ποιοτικών δεικτών απόδοσης. Σκοποί του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των οργανισμών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και των ωφελουμένων τους, η προβολή των κοινωνικών επενδύσεων και της μέτρησης κοινωνικής αξίας και τελικά η διάχυση για την εφαρμογή ενός στρατηγικού εργαλείου απ’ όλους του παραγωγικούς Οργανισμούς της χώρας. Απώτεροι στόχοι του έργου είναι η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αποτιμάται η αξία και η ενίσχυση της συμβολής των διαφόρων οργανισμών στην κοινωνία.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την Equal Society σκοπός του προγράμματος μέσα στον επόμενο χρόνο δεν είναι μόνο να αποτιμηθεί η κοινωνική αξία των ΜΚΟ που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά κυρίως να αναδειχθούν θέματα κοινωνικής αξίας και η δικτύωση τους με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ