UNICEF: Νέα έκκληση για τους μετανάστες

Η UNICEF απευθύνει έκκληση για 14 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, μετά από την αύξηση κατά 80% του αριθμού των παιδιών που προσέρχονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο – πολλά προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Συνολικά 133.000 παιδιά ζήτησαν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2015 – κατά μέσο όρο 19.000 παιδιά κάθε μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat. Ένας στους τέσσερις αιτούντες άσυλο είναι παιδί.

«Με τόσα πολλά παιδιά στο δρόμο, και με το χειμώνα στην Ευρώπη να πλησιάζει, η προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η φροντίδα για αυτά τα παιδιά τώρα,» είπε η κα Marie-Pierre Poirier, Ειδικός Συντονιστής της UNICEF για την κρίση προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη. «Δουλεύοντας μαζί με τις κυβερνήσεις και άλλους εταίρους σε όλη την Ευρώπη, οπουδήποτε χρειάζεται η υποστήριξή μας, η UNICEF θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών να είναι ασφαλή, υγιή και ώστε να γίνονται πλήρως σεβαστά τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά τους.»

Η UNICEF επίσης προσφέρει βοήθεια στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έτσι ώστε οι πολιτικές και διαδικασίες τους σε σχέση με τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών να εφαρμόζονται πάντοτε με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, και σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ