Enterprise Greece: Ανθρωπιστική πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) σε μια πράξη αλληλεγγύης αποφάσισε να παράσχει έμπρακτη βοήθεια προς τους πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας, ξεκινώντας μία Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία Συγκέντρωσης Τροφίμων και  Ειδών Πρώτης Ανάγκης.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο διεθνείς εκθέσεις, την παγκόσμια έκθεση Expo 2015 στο Μιλάνο και την Anuga 2015 στην Κολωνία, ο Οργανισμός Enterprise Greece στοχεύει στην έμπρακτη συμβολή της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, όπως και των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών, στο μεγάλο πανευρωπαϊκό θέμα των προσφύγων και των άμεσων αναγκών επιβίωσής τους.

Η αξιοποίηση των δύο αυτών διεθνών εκθέσεων γίνεται καθώς σχετίζονται με το θέμα της διατροφής, με τη θεματολογία της φετινής EXPO να είναι «ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» (FEEDING THE PLANET, ENERGY FOR LIFE), με εστίαση στις ανθρώπινες διατροφικές ανάγκες και την αειφόρο ανάπτυξη, και την ANUGA καθιερωμένη ως τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στον κόσμο με την Ελλάδα φέτος να είναι «Τιμώμενη Χώρα».

Η χώρα μας και ο Ευρωπαϊκός νότος οφείλουν να πρωτοστατήσουν στην ενεργοποίηση των πολιτών όλης της Ευρώπης για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ανθρωπιστικού μετώπου και η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια έμπρακτης κινητοποίησης στο θέμα των προσφύγων, με την Τετάρτη 21η Οκτωβρίου 2015, ημέρα εορτασμού της Εθνικής Ημέρας Ελλάδας, στο πλαίσιο της EXPO, να αναδεικνύουμε τις ευρωπαϊκές αξίες, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει αναλυτική πληροφόρηση για όλες τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, αναδεικνύοντας την πρωτοβουλία σχολιάζει ότι «Η εποχή προστάζει την εγρήγορση όλων μας, καθενός από το πόστο και το αντικείμενό του, να συνδράμει στο διεθνές ζήτημα των προσφύγων και ο Οργανισμός μας αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή στην προσπάθεια συλλογής προϊόντων της ελληνικής γης από τους έλληνες εξαγωγείς και όχι μόνο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ