Η INTERAMERICAN στον Race for the Cure

Ζωηρή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της INTERAMERICAN στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περιπάτου 2 χιλιομέτρων “Greece Race for the Cure”, που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού “Άλμα Ζωής” στην Αθήνα, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Συνολικά 60 εργαζόμενοι “Εθελοντές Ζωής” και φίλοι της εταιρείας βρέθηκαν στην αφετηρία της εκδήλωσης στο Ζάππειο, συμμετέχοντας στην εκπλήρωση του σκοπού, που είναι η ενημέρωση για τις πρακτικές πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας.

Η INTERAMERICAN αναπτύσσει, σε συνάφεια με τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της, σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών πρόληψης και ενημέρωσης για τη φροντίδα της υγείας και την αντιμετώπιση κινδύνων. Ειδικότερα για τον μαστό, η εταιρεία οργανώνει σε ετήσια βάση και κλινική εξέταση για το προσωπικό της, στο πλαίσιο του σχεδίου κοινωνικής υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής”. Φέτος η INTERAMERICAN υποστήριξε χορηγικά το “Άλμα Ζωής”, προτείνοντας ένα ηθικό κίνητρο παραγωγής στους συνεργάτες της και αντιστοιχίζοντας σε ποσόν συνδρομής τα νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου “Άλμα Ζωής”, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1988, στη χώρα μας διαγιγνώσκονται ετησίως περί τα 4.500 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού. Το ποσοστό πρώιμης διάγνωσης της ασθένειας στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλό, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου φθάνει μέχρι το 60%. Επισημαίνεται ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου των γυναικών και είναι η δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου, μετά τον καρκίνο του πνεύμονος, για τις γυναίκες παγκοσμίως, με τους θανάτους να υπερβαίνουν τους 465.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ