Νέος Σύνδεσμος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ο Σύνδεσμος αποτελείται από τους σημαντικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΑΠΕ, όπως είναι οι όμιλοι ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ, ENEL GREEN POWER HELLAS, ενώ συμμετέχουν και 50 εταιρείες ΑΠΕ, που έχουν ήδη εγκαταστήσει και λειτουργούν σημαντικό αριθμό έργων ΑΠΕ στη χώρα μας. Στο Σύνδεσμο γίνονται, επίσης, δεκτά ως μέλη, εταιρείες που κατέχουν τουλάχιστον μια άδεια παραγωγής, συμπεριλαμβάνοντας και τους μικρούς επενδυτές, ώστε να καλύπτεται όλο το εύρος υλοποίησης έργων ΑΠΕ.

Σκοπός του νέου Συνδέσμου είναι η υγιής και βέλτιστη προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, όπου σημαντικές αποφάσεις, που σύντομα θα ληφθούν από την Πολιτεία, θα κρίνουν και το μέλλον της «πράσινης» ενέργειας στην Ελλάδα.

Αποτελεί γενική ομολογία το γεγονός, ότι αφενός αδυνατεί η Ελλάδα να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις προς την Ε.Ε. για μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ στο ηλεκτρικό σύστημα το 2020, και αφετέρου ο κλάδος ΑΠΕ παρουσιάζει χαμηλή κοινωνική αποδοχή. Χαρακτηριστικά κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η Πολιτεία είναι: (1) η ανεπάρκεια των δικτύων μεταφοράς της ενέργειας σε περιοχές με υψηλό αιολικό δυναμικό, (2) η βελτίωση της διαδικασίας αδειοδότησης και της απάλειψης, όσο των δυνατόν, γραφειοκρατικών μηχανισμών που καθυστερούν υπέρμετρα ή και ακυρώνουν υγιείς επενδυτικές προσπάθειες, (3) η υπεραδειοδότηση περιοχών με αμφιβόλου ποιότητας έργα και οι επακόλουθες αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, (4) η προώθηση μεγάλης κλίμακας έργων που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων που έχει αναλάβει η χώρα και (5) η εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση των έργων.

Ο νέος Σύνδεσμος φιλοδοξεί να εκπροσωπεί με επάρκεια, σύνεση και προπαντός διαφάνεια, τα μέλη του ενώπιον των ελληνικών και διεθνών αρχών και οργανισμών, να προσφέρει τεχνογνωσία, να συμμετέχει ενεργότερα στις προπαρασκευαστικές εργασίες σχετικά με την κατάρτιση συναφών νόμων, να μελετά και να προτείνει μέτρα για την παραγωγικότερη εκμετάλλευση των ΑΠΕ, να συμβάλλει στη διάδοση τους στην κοινωνία μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων, συνεδρίων, συμποσίων και σχετικών εκδηλώσεων. Η ιστορική διαδρομή των ιδρυτικών μελών που απαρτίζουν το νέο Σύνδεσμο αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία. Και ως επιτυχία θα θεωρηθούν αφενός η ορθολογική προσέγγιση των στόχων ΑΠΕ της Ελλάδας για το 2020 και αφετέρου η καταξίωση της χώρας στον κλάδο ΑΠΕ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ