ΥΓΕΙΑ: Υποτροφία σε αριστούχο απόφοιτο ιατρικής

Το χρηματικό έπαθλο (υποτροφία) των 10.000 ευρώ στη μνήμη του εκλιπόντος ιατρού γενικού χειρουργού Παναγιώτη Σακελλαριάδη παρέλαβε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ΥΓΕΙΑ, ο αριστούχος απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπυρίδων-Παναγιώτης Μπασουράκος.

Η διαδικασία επιλογής του υποτρόφου μεταξύ των υποψηφίων ολοκληρώθηκε επιτυχώς και βάσει των όρων και προϋποθέσεων της προκήρυξης που ανακοίνωσε το ΥΓΕΙΑ, ο κ. Μπασουράκος αναδείχθηκε ως ο αριστούχος υπότροφος του ΥΓΕΙΑ για το έτος 2014.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του ΥΓΕΙΑ, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του νοσοκομείου, κ. Ανδρέας Καρταπάνης παρέδωσε το έπαθλο των 10.000 ευρώ στον αριστούχο υπότροφο, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση του νοσοκομείου για την ευγενική προσφορά και εξέφρασε την πεποίθηση, αυτή η πρωτοβουλία του ΥΓΕΙΑ να βρει κι άλλους μιμητές. Ο κ. Μπασουράκος, βρίσκεται εν αναμονή της έναρξης της ειδικότητάς του (γενική χειρουργική), συνεργάζεται με Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου των ΗΠΑ ως Postdoctoral Research Fellow, ενώ στα σχέδιά του- όπως δήλωσε – είναι η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα που να άπτεται της χειρουργικής ειδικότητας.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε «Υπέρτατος στόχος του Νοσοκομείου μας ήταν και παραμένει η συμβολή μας στην ποιοτική εκπαίδευση των νέων ιατρών. Η υποτροφία αυτή τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος Παναγιώτη Σακελλαριάδη και αποδίδει έμπρακτα την αναγνώρισή μας στο έργο που ο ίδιος προσέφερε με την πολυετή πορεία του. Στις δύσκολες εποχές, άλλωστε, που βιώνουμε, οφείλουμε να διατηρούμε υψηλό το επίπεδο τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας όσο και των νέων ιατρών, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΓΕΙΑ έχει ανακοινώσει την χορήγηση αντίστοιχου χρηματικού επάθλου (υποτροφίας) και για τους αριστούχους αποφοίτους των ημερολογιακών ετών 2015 και 2016, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής προκήρυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ