Intersport: 5 χρόνια στο πλευρό των μαθητών

Η INTERSPORT, η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών και μέλος του Ομίλου FOURLIS, έχει θεσμοθετήσει τα τελευταία χρόνια  το δικό της πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, το οποίο έχει στόχο να φέρει τον αθλητισμό κοντά στους ανθρώπους και κατ’ επέκταση να εξοικειώσει με τον αθλητισμό μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που φοιτούν σε απομακρυσμένα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας. Το πρόγραμμα αυτό, που πραγματοποιείται φέτος για 5η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου FOURLIS, έχει τίτλο «Φτάνουμε στα Άκρα».

Φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος, η ειδική κινητή μονάδα της INTERSPORT θα επισκεφθεί 27 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία στους Νομούς Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, με στόχο να προσφέρει, σε περίπου 3.000 μαθητές, δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό και να τους ενημερώσει για τη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει αξεσουάρ και είδη γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών για τη διεξαγωγή προπονήσεων σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι την κινητή μονάδα συνοδεύουν, όπως κάθε χρόνο, αθλητές τοπικών Συλλόγων, οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι για να μιλήσουν στα παιδιά για τα οφέλη του αθλητισμού και της ισορροπημένης διατροφής και να τους εμπνεύσουν την αγάπη για τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η πρωτοβουλία «Φτάνουμε στα Άκρα» υλοποιείται με τη συνεργασία των Δήμων και έχει ως στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών που, λόγω του τόπου διαμονής τους, έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αθλητικές διοργανώσεις και εγκαταστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2011, η INTERSPORT έχει επισκεφτεί 110 Δημοτικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα, προσεγγίζοντας  περισσότερους από 12.000 μαθητές.

Όπως δήλωσε η κυρία Λήδα Φουρλή, Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS:

«Είμαστε περήφανοι που το πρόγραμμά μας «Φτάνουμε στα άκρα» συμπληρώνει φέτος, 5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο πλευρό μικρών παιδιών που ζουν σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Τα χαμόγελά τους μας δίνουν μεγάλη χαρά και τη δύναμη να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να έρθουν κοντά στα ιδεώδη του αθλητισμού.  Όλοι εμείς στον όμιλο FOURLIS, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά και τις τοπικές κοινωνίες με στόχο τη δημιουργία μίας καλύτερης ζωής για όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ