Το «Σπίτι Αισιοδοξίας» ανοίγει την αγκαλιά του σε περισσότερες οικογένειες

Οι οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες χρειάζονται συνεχή και ουσιαστική βοήθεια, για να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Η εταιρεία P&G συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη στήριξή της στο πρωτοπόρο πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» του δήμου Αθηναίων, εντάσσοντας στις δράσεις της ακόμα περισσότερες οικογένειες.

Ένα χρόνο μετά την πλήρη ανακατασκευή ενός ακινήτου του δήμου για τη στέγαση οικογενειών, η πρωτοβουλία «Σπίτι Αισιοδοξίας» της P&G κάνει ένα βήμα παραπάνω, αγκαλιάζοντας πλέον και εκείνες τις οικογένειες οι οποίες πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας», αλλά βρίσκονται σε αναμονή στέγης σε μια από τις Κοινωνικές Κατοικίες.

Αξιοποιώντας τη δύναμη των προϊόντων της, η P&G συγκέντρωσε πολύτιμους πόρους και, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, θα στηρίξει το διευρυμένο δίκτυο οικογενειών, προσφέροντας βασικά είδη διαβίωσης, δωρεάν πρόσβαση σε προγράμματα στήριξης και κοινωνικής επανένταξης (ψυχολογική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α.), αλλά και επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση ενηλίκων σε τεχνικά επαγγέλματα. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι όλες οι οικογένειες να σταθούν στα πόδια τους το συντομότερο δυνατόν και να αρχίσουν να ονειρεύονται ξανά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης, αναφέρει σχετικά: «Το πρόβλημα της αστεγίας είναι πολυδιάστατο. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας” προσφέρει πολλά περισσότερα από μια Στέγη και χρειάζεται συστηματική και συνεχή στήριξη για να επιτελεί το κοινωνικό του έργο. Στηρίζοντας πολύπλευρα τις οικογένειες που βρίσκονται σε αναμονή κοινωνικής κατοικίας,  συμβάλλουμε τώρα στο να σταθούν ξανά στα πόδια τους, έως ότου ενταχθούν στο πρόγραμμα.  Σε αυτή την προσπάθεια, κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. Πρωτοβουλίες όπως αυτή της P&G με διάρκεια και δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του προγράμματος, είναι εξαιρετικά σημαντικές για την αποτελεσματική ενίσχυση των συνανθρώπων μας».

Η κα. Δέσποινα Πάσσαρη, διευθύντρια επικοινωνίας της P&G για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη προσθέτει: «Συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα, οργανωμένα και συστηματικά τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μετά τη δημιουργία  της Κοινωνικής Κατοικίας “Σπίτι Αισιοδοξίας” πριν ένα χρόνο και τη στήριξη των οικογενειών που φιλοξενούνται σε αυτή, κάνουμε ακόμη ένα βήμα, προσφέροντας εφόδια σε περισσότερες οικογένειες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ονειρευτούν ξανά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ