Η Global Sustain στο πλευρό του Πάπα

Η Global Sustain δήλωσε τη στήριξή της στην έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υπογράφοντας τη Δήλωση του World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) για την υπερθεμάτιση της Παπικής Εγκυκλίου για την Κλιματική Αλλαγή, “On Care for our Common Home”.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, σημαντικό ρόλο στη μετάβαση σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών ρύπων διαδραματίζουν η χρήση της τεχνολογίας και η καινοτομία, καθώς ειδική αναφορά γίνεται και στο ρόλο των επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει να συνεργαστούν με τους ανταγωνιστές τους και με μη κυβερνητικούς οργανισμούς, με στόχο τον περιορισμό της χρήσης των φυσικών πόρων, τις επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια, τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας και την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού.

H Global Sustain, λίγους μήνες πριν πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι, συμμετέχει σε έναν παγκόσμιο διάλογο για θέματα ευημερίας του πλανήτη μας. Συγκεκριμένα, είναι μια από τις 93 επιχειρήσεις  παγκοσμίως που «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία και ανέλαβαν τη δέσμευση να αντιμετωπίσουν μέσα από την καινοτομία τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ