Creta Maris: Άσκηση εκκένωσης χώρων

Την Τετάρτη 7 & Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, το Creta Maris Beach Resort πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχή χρονιά την ετήσια άσκηση εκκένωσης των χώρων του, συνοδευόμενη από διάλεξη του καθηγητή κ. Λέκκα.

Πιο συγκεκριμένα, το φετινό σενάριο της άσκησης εκκένωσης αναφερόταν σε πραγματοποίηση σεισμού μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, με επακόλουθο την κατάρρευση μέρους εσωτερικής τοιχοποιίας του ξενοδοχείου και εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο της κουζίνας. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το σύνολο των εργαζομένων, όσο και οι επισκέπτες συμμετείχαν στην άσκηση, προσφέροντάς της κατά αυτόν τον τρόπο την αντίστοιχη αληθοφάνεια και σοβαρότητα. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος  Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Δρ. Ευθύμιου Λέκκα και είχε διάρκεια 30 λεπτά.

Στα πλαίσια της άσκησης, προηγήθηκε διάλεξη από τον Δρ. Λέκκα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, με θέμα: «NaTech vs Hotels – Επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση σεισμών και πυρκαγιών σε ξενοδοχειακό περιβάλλον».

Σκοπός της ετήσιας άσκησης εκκένωσης ήταν η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας του ξενοδοχείου και συνεπώς η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στις δυο εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά, η Ελληνική Αστυνομία, ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Ηρακλείου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου, το Λιμεναρχείο Χερσονήσου, ο Δήμος Χερσονήσου, η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ, το ιατρικό κέντρο Cretan Medicare και η Εθελοντική Ομάδα διάσωσης «Προτέκτα» ενώ η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συμμετείχε ως παρατηρητής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ