Ανακύκλωση & Διαχείριση Αποβλήτων

Ίσως κάποτε η δραστηριοποίηση στην ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων να θεωρείτο απλώς ως πολιτική ορθότητα, ως ένδειξη ευαισθησίας προς το περιβάλλον και τους κοινωνικούς εταίρους. Ίσως ακόμη κάποιος να σκεφτόταν ότι σήμερα, με τη θύελλα της κρίσης να μαίνεται, η ενασχόληση με τέτοια θέματα αποτελεί περιττή πολυτέλεια. Και όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Διότι, πέρα από τις νομοθετικές προβλέψεις και τις νομικές υποχρεώσεις, ακόμη και η προφανής μαζική ενασχόληση διαφόρων μειονοτήτων στην ανεπίσημη ανακύκλωση μετάλλων δείχνει, με τον απλούστερο και τον πιο οφθαλμοφανή τρόπο, την οικονομική σημασία τέτοιων δράσεων και δραστηριοτήτων.

Με το σκεπτικό αυτό το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της ΕΕΔΕ, διοργανώνει εσπερίδα με θέμα: «Ανακύκλωση και Διαχείριση Αποβλήτων», την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 στη συνεδριακή αίθουσα της ΕΕΔΕ στα Πατήσια.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσεγγίσει το καίριο αυτό ζήτημα, τόσο από την θεωρητική και την ακαδημαϊκή πλευρά του, όσο και από τη βιομηχανική, με την παρουσία μιας μεγάλης ελληνικής εταιρείας, η λειτουργία της οποίας φυσιολογικά παράγει απόβλητα, αλλά και μιας εταιρείας, κορυφαίας στις τεχνικές και τις τεχνολογίες της ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Γιάννης Μαλιόγλου, Διευθυντής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Ε.Α.Β. και Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος της POLYECO.

Η εσπερίδα απευθύνεται σε υπεύθυνους περιβαλλοντικής διαχείρισης εταιρειών, σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο, σε σπουδαστές, μηχανικούς και συμβούλους και σε κάθε επαγγελματία με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και, πιθανώς, με σχετικά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα. Η είσοδος είναι ελεύθερη αφού υποβληθεί Δήλωση Συμμετοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ