Συνάντηση στην Ελλάδα για το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά

Το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά (ICMEC) που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και μέλος του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκλήρωσε τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ελληνικός Οργανισμός στην Ελλάδα.

Το ICMEC είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός με βασική αποστολή την ενδυνάμωση των φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο σε θέματα προστασίας παιδιών ειδικότερα στον τομέα των εξαφανίσεων και εκμετάλλευσης παιδιών, της σεξουαλικής κακοποίησης και των αρπαγών ανηλίκων.

Ο πρόεδρος του ICMEC, Δρ. Franz Humer σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση στα νότια σύνορα της Ευρώπης και η εν εξελίξει οικονομική κρίση στην Ελλάδα συνεπάγονται καταστροφικές συνέπειες για την ευημερία των παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εργάζεται για να διασφαλίσει τη συνέχιση των δράσεων του σε πανελλήνιο επίπεδο προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών στην Ελλάδα, όπως και για την προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, ασυνόδευτων ανηλίκων και παιδιών που έχουν πέσει θύματα εμπορίας. Το Διεθνές Κέντρο είναι περήφανο για τη φιλία και συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και επαινεί το εξαιρετικό έργο του Οργανισμού σε μια περίοδο με μεγάλες προκλήσεις».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Κέντρου, Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε στα μέλη του ΔΣ τις δράσεις του ελληνικού Οργανισμού και το κοινό πεδίο δράσεων με το Διεθνές Κέντρο, ειδικότερα στον τομέα των εξαφανίσεων και της εκμετάλλευσης παιδιών, της εμπορίας και παράνομης διακίνησης, της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, της καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000, στο μηχανισμό του Amber Alert Hellas που ενεργοποιείται σύμφωνα με το αμερικανικό μοντέλο του Amber Alert και στις δράσεις του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά (SEEC), το οποίο δημιουργήθηκε το 2010 με κοινή πρωτοβουλία από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το ICMEC.

«Το ΔΣ του ICMEC στην Αθήνα μας προσέφερε μια μοναδική πρωτοβουλία να αναδείξουμε τη δουλειά του Διεθνούς Κέντρου για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο και να στείλουμε συνάμα ένα μήνυμα υποστήριξης από μια χώρα που δοκιμάζεται και αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις για τα παιδιά, απόρροια τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της προσφυγικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Πολλά παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, την εκπαίδευση και προστασία και η πρόκληση για εμάς είναι να εξασφαλίσουμε τη διατήρηση και επέκταση των δράσεων μας σε όλη την Ελλάδα προς όφελος αυτών των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μέλη του ΔΣ του Διεθνούς Κέντρου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά και ένα από τα Σπίτια του ελληνικού Οργανισμού και να λάβουν γνώση του έργου που επιτελείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα παιδικής προστασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ